Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Iedereen op Texel in beweging

Sport

"We willen jongeren en ouderen meer aan het bewegen krijgen. Daarom gaan we tal van activiteiten organiseren. Ook gaan we de dorpen langs om de verenigingen te helpen bij het werven van meer leden", vertelt Dries de Winter. Hij en Nils Veldhuis zijn de Buurtsportcoaches van Texel.

"De Buurtsportcoach is al ingesteld in veel gemeentes in Nederland. Wij pakken dit namens Young4Ever op hier op Texel op", vult Veldhuis aan. Er zijn zoveel sporten dat het volgens Dries en Nils soms moeilijk kiezen is. Daarom organiseren de coaches "kick-off-dagen" in alle dorpen waar ook verenigingen zich kunnen profileren en waar mensen de sporten ook uit kunnen proberen. Iedereen is daarvoor natuurlijk uitgenodigd. Daarnaast willen ze sport en spel na schooltijd aan gaan bieden op de pleinen van de verschillende scholen. De scholen hebben allemaal toestemming gegeven. "We willen na schooltijd activiteiten gaan organiseren op het plein. Laagdrempelige activiteiten, waarbij beweging voorop staat", legt Nils uit. De eerste kick-off-dag is deze zaterdag van 13:30 tot 17:30 in 't Skiltje in Oudeschild. Naast de activiteiten willen we kijken of we verenigingen kunnen helpen bij samenwerking. We willen ons er mee bemoeien, in positieve zin. We werken samen met Sportservice Texel en de Sportraad. Samen werken aan meer sport, niet elkaar beconcurreren", vervolgt De Winter.

De coaches zijn werkzaam bij jongerenwerkorganisatie Young4Ever. "We zijn de afgelopen twee maanden heel druk bezig geweest om alles op poten te zetten. Nu willen we ook echt in beweging komen. We zijn al met een partij heel ver over een spectaculaire activiteit. Maar wat precies houden we nog even geheim", besluit Nils. Wie vragen heeft over de buurtsportcoach, de activiteiten en de kick-of-dagen kan contact opnemen met Dries (06 3317 8380) of kijken op de Facebookpagina 'BuurtsportcoachTexel' voor het laatste nieuws.

Overige kick-of-dagen:

Zat. 26 nov.; 13:30 - 17:30; Koninghal Den Burg.

Zat. 3 dec.; 13:30 - 17:30 De Hof De Koog.

Woe. 7 dec.; 15:00 - 18:00; De Bijenkorf Oosterend.

Zat. 10 dec.; 13:30 - 17-30; Gymzaal Den Hoorn.

Zat. 17 dec.; 13:30 - 17:30; Eierlandsche Huis De Cocksdorp.

Afbeelding
Oudeland overall winnaar Texel Culinair Algemeen 11 uur geleden 23
Afbeelding
Voedselinzameling voor Oekraïne Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Werken bij Het Maartenhuis Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Gouden plaat voor Gone to the Beach met 'Tessel' Algemeen 17 uur geleden 36
Afbeelding
Zeer snelle tijden bij Kidsrun Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lange Jaap wordt gerenoveerd Algemeen 18 uur geleden 9
Afbeelding
Mooie weer speelt lopers Halve Marathon in de kaart Sport 24 sep., 16:30 4
Afbeelding
Jacqueline zoekt restaurant voor reuzenpompoen Algemeen 24 sep., 14:30 7