Hardloper Hessel Arensman knokt tegen de wind in.
Hardloper Hessel Arensman knokt tegen de wind in. Foto: Cees Timmer

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Strandlopers buffelen in de wind

Sport

Deelnemers aan de Kim Strandloop bij Paal 28 moesten woensdagavond buffelen tegen windkracht 5 uit het zuidwesten. Maar de helft van de afstand werden ze met wind in de rug vanzelf voortgeblazen. Dat was dan weer een meevaller.

Jürgen Zehnder uit Riedstadt, Duitsland wist het best met de omstandigheden om te gaan en finishte bij de 8 km als eerste in 33:12. Knap tweede werd Hessel Arensman in 34:07. Als derde over de zandstreep ging Kevin Voskamp uit ’s Gravenzande in 35:08. Vrouwen waagden zich niet op deze afstand.

De deelnemers aan de 4 kilometer werden eerst richting de vuurtoren geblazen. Terug had menigeen het zwaar om weer terug te komen. Daar zat Teun Nieuwenhuis uit Zwolle niet mee en finishte in een knappe tijd van 17:47. Even knap was het van Rianne Breugem uit Harderwijk, die als eerste vrouw in 19:11 over de meet kwam.

19 dappere jeugdige topatleten in dop, waagden zich aan hun 1200 meter. Op de terugweg moest er flink geknokt worden. Niet alleen tegen je medelopers maar ook nog tegen de wind en het zand, wat je op alle manieren probeerden tegen te houden. Bij de jongens zegevierde Hannes van de Wetering uit Broek in Waterland in 6:06. Zijn broer Timme van de Wetering werd tweede in 6:10 en als derde, in 6:26, kreeg Ioannis Alexior uit Pijnacker de bronzen medaille omgehangen. 

Bij de meisjes was de Duitse Emma Hammerslag het snelst in 6:37 en de zusjes Elfi en Emaa Kradolver uit Zoetermeer werden tweede en derde in respectievelijk 6:52 om 6:55.

De uitslag en foto’s staat op avtexel.nl. 

De eerstvolgende wedstrijd van AV Texel is zondag a.s. de Turfveld Zomercross. Inschrijven vanaf 9:45 uur bij Boskiosk het Turfveld. De start is om 10:30 uur.

Afbeelding
Zeldzame koereiger gezien op Texel Algemeen 1 uur geleden 5
Afbeelding
Feesttent voor jeugd met Ouwe Sunderklaas Algemeen 3 uur geleden 2
Afbeelding
Leerlingen OSG maken ‘rijdende barbecue’ Algemeen 19 uur geleden 6
Afbeelding
Tickets via VVV Texel: gemakkelijker en succesvoller dan ooit Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Aangespoelde Pieten in paniek bij de Lubertischool Algemeen gisteren 5
Afbeelding
Inzameling van waardepunten Douwe Egberts voor voedselbank Algemeen 6 dec, 10:15
Afbeelding
Materieel gladheidsbestrijding klaar voor de winter Algemeen 6 dec, 08:07 1
Afbeelding
Opnieuw 3 punten voor De Koog Algemeen 5 dec, 17:08