Hardloper Hessel Arensman knokt tegen de wind in.
Hardloper Hessel Arensman knokt tegen de wind in. Foto: Cees Timmer

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Strandlopers buffelen in de wind

Sport

Deelnemers aan de Kim Strandloop bij Paal 28 moesten woensdagavond buffelen tegen windkracht 5 uit het zuidwesten. Maar de helft van de afstand werden ze met wind in de rug vanzelf voortgeblazen. Dat was dan weer een meevaller.

Jürgen Zehnder uit Riedstadt, Duitsland wist het best met de omstandigheden om te gaan en finishte bij de 8 km als eerste in 33:12. Knap tweede werd Hessel Arensman in 34:07. Als derde over de zandstreep ging Kevin Voskamp uit ’s Gravenzande in 35:08. Vrouwen waagden zich niet op deze afstand.

De deelnemers aan de 4 kilometer werden eerst richting de vuurtoren geblazen. Terug had menigeen het zwaar om weer terug te komen. Daar zat Teun Nieuwenhuis uit Zwolle niet mee en finishte in een knappe tijd van 17:47. Even knap was het van Rianne Breugem uit Harderwijk, die als eerste vrouw in 19:11 over de meet kwam.

19 dappere jeugdige topatleten in dop, waagden zich aan hun 1200 meter. Op de terugweg moest er flink geknokt worden. Niet alleen tegen je medelopers maar ook nog tegen de wind en het zand, wat je op alle manieren probeerden tegen te houden. Bij de jongens zegevierde Hannes van de Wetering uit Broek in Waterland in 6:06. Zijn broer Timme van de Wetering werd tweede in 6:10 en als derde, in 6:26, kreeg Ioannis Alexior uit Pijnacker de bronzen medaille omgehangen. 

Bij de meisjes was de Duitse Emma Hammerslag het snelst in 6:37 en de zusjes Elfi en Emaa Kradolver uit Zoetermeer werden tweede en derde in respectievelijk 6:52 om 6:55.

De uitslag en foto’s staat op avtexel.nl. 

De eerstvolgende wedstrijd van AV Texel is zondag a.s. de Turfveld Zomercross. Inschrijven vanaf 9:45 uur bij Boskiosk het Turfveld. De start is om 10:30 uur.

Afbeelding
Gemeentesecretaris Van der Bruggen naar Schagen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Vijf Texelaars kandidaat voor provincie Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Slachtoffers Watersnoodramp op Texel herdacht Algemeen 8 uur geleden 9
Afbeelding
Raamkrant over Watersnoodramp 1953 Algemeen 11 uur geleden 1
Afbeelding
Herstart vergaderingen politiek Algemeen 31 jan, 17:00
Afbeelding
Motie over herplantplicht bomen Algemeen 31 jan, 13:00 4
Afbeelding
Vlotten boot moeten extra worden getest Algemeen 31 jan, 10:15 5
Afbeelding
SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op Algemeen 30 jan, 17:02 4