Hardlopers op het strand bij paal 28 tijdens de Krim Strandloop.
Hardlopers op het strand bij paal 28 tijdens de Krim Strandloop. Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Zand, kuilen en mooi weer bij strandloop

Sport

Zomerse omstandigheden dinsdagavond op het strand bij paal 28 tijdens de Krim Strandloop. Hardlopers moesten wel opletten niet in een vers gegraven kuil te belanden.

In vergelijking met vorige week, was het een wereld van verschil. Na de stormloop, was de wind gaan liggen en de zon scheen prachtig over het water. Kortom goede omstandigheden om hard te lopen op het strand. Al moest men wel kuilen omzeilen, die de strandgasten hadden achtergelaten.

Jonas Müter uit Hamburg (D) rende het snelst over het 8 kilometer en finishte in 32:22. Niet veel later kwam Jesse Stroobants uit Tisselt (B) over de streep in 32:51 en Henk Middag uit Asperen werd derde in 35:03. Snelste bij de vrouwen was Eva Kelder uit Groningen, die 46:29 klokte.

De 4 kilometer liet bij de mannen de 16 jarige Teun Nieuwenhuis uit Zwolle in 16:04, zien als winnaar en bij de vrouwen was het Tanja Zehnder uit Riedstadt (D), die het snelste liep in 18:31.

De jeugd mocht 1200 meter ploeteren door het mulle strand. Echter konden de meiden en jongens al gauw meer bij de waterkant het harde strand opzoeken. Het snelst bij de jongens was Hannes van de Wetering uit Broek in Waterland in 5:28 en bij de meisjes was Lente Paridaens uit Moerbeke (B), die in 6:23 de wedstrijd won.

Alle foto’s en uitslagen staan op de website avtexel.nl en de eerstvolgende wedstrijd van AV Texel is zondag de Turfveld Zomercross. Inschrijven vanaf 9:45 uur bij Boskiosk het Turfveld. De start is om 10:30 uur.

Afbeelding
Opnieuw 3 punten voor De Koog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Texelaar op tv Algemeen 10 uur geleden 4
Afbeelding
Texelse biljartkampioenschappen weer in De Hof Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
ZDH afgedroogd door titelkandidaat Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Texels kampioenschap unihockey Sport 15 uur geleden 3
Afbeelding
Belgische luchtmacht oefent boven Vliehors Algemeen 16 uur geleden 8
Afbeelding
Bietencampagne vol op stoom Algemeen 4 dec, 16:30 5
Afbeelding
Wijnactie Ronde Tafel Texel voor Huis Tante Jans Algemeen 4 dec, 15:00