Afbeelding
Foto: Tryntsje Postma

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Berber knap naar A-klasse

Sport

Zeilster Berber van der Duim (15) is gepromoveerd naar de A-klasse splash. Na een rumoerig seizoen eindigde zij op een tweede plaats, de eerste tien promoveren.

De Splash is een eenmansboot in de jeugdklasse tot ongveveer 18 jaar. Daarna stroomt men door naar een ander type zeilboot, bijvoorbeeld de laser of men gaat naar een tweemansboot. Welke keuze het uiteindelijk zal worden, weet Berber nu nog niet.

Het doel voor de zeilster die gesteund wordt door de Dorian Foundation was dit voorjaar naar een nieuwe zeilklasse doorstromen. Helaas gooide Corona ook hier roet in het eten. Na een paar wintertrainingen in februari mochten ze niet meer trainen. Wel mochten de sporters in april weer beginnen met trainingen. Dit alles met extra corona maatregelen. Maar helaas werden geplande evenementen afgelast met als gevolg geen voorjaarscompetitie en dus geen klassement.

Tijdens de zomer werd op een laag pitje doorgetraind, zodat in het najaar toch gestart kon worden met selectiewedstrijden. De afgelopen weekenden waren gevuld met wedstrijden of trainingen in Zeewolde, Zeeland (Oosterschelde op stroom), Medemblik en Loosdrecht. Elk weekend lukte het om bij de eerste vijf te eindigen. (2e, 5e, 3e, 1e) Het resulteerde in een gemiddeld tweede plek in het eindklassement in de B-groep. Dat betekent dat voor het nieuwe seizoen een plek in de A-groep gegarandeerd is. 

De B groep kent gemiddeld 25 deelnemers, net als de A-klasse. Per weekend zijn er twee zeildagen met iedere dag vier wedstrijden. Op een totaal van acht wedstrijden heb je dan één aftrek. Voor aankomende maanden staan er alweer nieuwe trainingen gepland. Het nieuwe doel is om nog een jaar zo door te trainen en tijdens de wedstrijd in het nieuwe seizoen bij de top 10 te komen.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 20 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30