Logo texelsecourant.nl
Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe in de boot bij hun coach Aron McIntosh.
Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe in de boot bij hun coach Aron McIntosh. (Foto: Facebook Dorian van Rijsselberghe)

Nog paar dagen voor de strijd losbarst

  Sport

Ze zitten nu nog gezellig met elkaar in de boot bij hun coach Aron McIntosh, maar dat is volgende week even anders.

Dorian van Rijsselberghe (rechts) en Kiran Badloe (links) strijden dan tijdens het wereldkampioenschap RS:X windsurfen in het Australische Sorrento om het Nederlandse ticket windsurfen voor de Olympische Spelen later dit jaar in Tokio.

De opdracht is vrij eenvoudig; degene die het hoogst eindigt op de ranglijst gaat naar de Spelen. Het WK in Australië is de derde en laatste treffen tussen Dorian en Kiran in de strijd om het ticket en de stand is momenteel 1-1.

Dat roept uiteraard de vraag op of de trainingsmaten nog steeds ‘on speaking terms’ zijn nu de individuele belangen groot zijn. Dorian heeft daar op zijn eigen Facebookpagina in ieder geval een reactie op. “Voor iedereen die het vraagt: Yep Kiran en ik zijn nog steeds aan het praten en luisteren zelfs naar elkaar.”

Allebei afvaardigen naar de Olympische Spelen is geen optie; ieder land heeft volgens Dorian bij de zeildisciplines slechts recht op één startplaats. Achterliggende gedachte vanuit het IOC is dat op deze manier het matchzeilen, waarbij de ene landgenoot zich op kan offeren voor de andere door de tegenstanders weg te varen, wordt voorkomen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!