Logo texelsecourant.nl
Begeleid door vuurwerk komen de spelers van Texel en De Koog het veld op.
Begeleid door vuurwerk komen de spelers van Texel en De Koog het veld op. (Foto's: Willem Sangers)

Derby Texel - De Koog eindigt in gelijkspel

  Sport

De derby tussen Texel'94 en De Koog op het veld van Texel'94 in Den Burg is zaterdagavond geëindigd in 1-1.

Patryk Nieboer bracht Texel'94 in de tweede helft op 1-0 voorsprong, De Koog wist via een penalty van Joren Bakker langszij te komen.

Het meeste vuurwerk van de avond bevond zich langs de zijlijn: de spelers werden onthaald met vuurwerk waarvan de rook en de kruitdampen vrijwel de gehele wedstrijd boven het veld bleven hangen. Het belemmerde het zicht op het veld behoorlijk. Het ging ook gepaard met diverse luide knallen.

Na ongeveer een half uur moest de wedstrijd even worden gestaakt, omdat het licht in een van de lichtmasten en de kantine uitviel, maar dat was na ongeveer tien minuten verholpen.

Er stond naar schatting een paar honderd man publiek langs de zijlijn dat ondanks de kou trouw langs het veld bleef tot de wedstrijd was afgelopen.

Dat was lovenswaardig, want de wedstrijd wilde niet echt een derby worden. De eerste helft was weinig opzienbarend, in de tweede helft waren er meer kansen. Roelof Luinge was de scheidsrechter en hij hield de wedstrijd zeer kort. 

Een van de spelers van De Koog moest na afloop met een brancard van het veld worden gedragen, nadat hij pal na de wedstrijd niet goed was geworden. Hij had last van zijn nek. 

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ben blij dat Texelpop terugkeert.Reageren!