Logo texelsecourant.nl
Ook komend weekend zal het er weer hard aan toe gaan.
Ook komend weekend zal het er weer hard aan toe gaan. (Foto: Ronald Timmer)

Spektakel op 'heilige' klei van Eierland

  Sport

Op het terrein van de MAB Club aan de Hoofdweg in Eierland wordt komend weekend het jaarlijkse Speedweekend gehouden. Het belooft een spectaculaire editie te worden.

"Het zit propvol. In totaal zo'n 240 deelnemers. Er doen meer dan honderd stockcars mee en dertig deelnemers in de Vrije Standaard-klasse. Dat is een ongekend hoog aantal, voor beide disciplines", vertelt Peter Koorn van de MAB Club.

Op beide dagen wordt om 12:00 uur gestart. Op zaterdag komen alle coureurs tweemaal in actie. Aan het einde van de zaterdag worden er semi-finals gehouden. De winnaar hiervan start op zondag vanaf de eerste rij. Aan het einde van de zondagmiddag worden de finales gereden.

Bij de Stockcars moeten Texelse favorieten als Barry en Chris Boersen en Pieter Langeveld niet alleen zien af te rekenen met sterke concurrentie uit eigen land. Er staan ook tien Engelsen aan de start. Naast de al genoemde klassen komen uiteraard ook de rodeo's, Bangerstox en de junioren in actie.

Kortom: een weekend vol actie en spektakel, waarbij het voor de coureurs weer zaak blijft om de auto heel te houden. Tussen de manches door zal het dan ook weer een drukte worden in de pits om verbogen staal weer recht te buigen en de auto zo goed en kwaad als het kan op te lappen voor de volgende strijd. De baan van de MAB Club ligt er prima bij en de weersverwachtingen zijn dusdanig dat niets het doorgaan van het Speedweekend in de weg lijkt te staan.

Dagkaarten voor het evenement kosten €10,-, kinderen tot twaalf jaar betalen €5,-.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!