Logo texelsecourant.nl
Foto: Willem Sangers

Ideale loopomstandigheden bij eerste zomercross Turfveld

  Sport

Ideale loopomstandigheden bij de eerste zomercross vanaf het Turfveld die zondag werd gehouden. Het had wat gemiezerd en er zat dus veel vocht in de lucht. Er werden dan ook goede tijden gelopen.

Pieter Dogger uit Den Burg wist op de 4,15 kilometer met een nieuw persoonlijk record als eerste te finishen in 16.42 minuten. Niet lang daarna kwam Chris Nieuwenhuis uit Zwolle in 17.12 over de meet. Marieke Jonker uit Haarlem was eerste dame op deze afstand in 19.16 minuten. De lange afstand (8,3 km) was een prooi voor oud-Texelaar Sebastiaan Gremmen, hij finishte in 30.52 minuten. Tweede werd Lutz Lohse uit Den Burg in 33.59 en de derde plaats was voor Danny Hajos uit Den Helder in 35.46. De eerste dame was Ingrid van Lubek uit Hilversum in 39.11.

Acht kinderen stonden er aan de start voor de 1000 meter. Er moest flink worden gesprint voor de eerste drie plekken. Aarin Pruiksma uit Den Burg was de snelste in 4.46. Daan Aberson uit Den Burg mocht de zilveren plak op komen halen voor zijn 4.53 en het brons was voor Lars Wenzel uit Frankfurt (D) in 5.00 minuten. Fleur Oosterhof uit Den Burg was het enige meisje dat meedeed. Zij wist zich verdienstelijk te mengen in de top drie bij de jongens met 4.54 min.

De volledige uitslag staat op www.avtexel.nl. De volgende loop die de atletiekvereniging organiseert is de Krimstrandloop bij paal 28 op woensdagavond. Start 19:30 uur. Inschrijven vanaf 18:45 uur.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!