Logo texelsecourant.nl
Het containerdorp staat weer op het strand met op de achtergrond de tent van Waves.
Het containerdorp staat weer op het strand met op de achtergrond de tent van Waves. (Foto: Jeroen van Hattum)

Paal 17 domein Ronde om Texel en Waves

  Sport

De eerste catamarans die weer op het strand liggen, trekkers die klaar staan voor het transport en het containerdorp en het Sailors Home die op het strand zijn verrezen.

Het is te merken bij Paal 17 dat de 42ste Ronde om Texel in aantocht is. De Ronde wordt, als het weer het toelaat, komende zaterdag 22 juni gevaren.

Vandaag is de eerste dag van het open Nk catamaranzeilen. Volgens het KNMI staat er vandaag (woensdag) een zuidwestenwind kracht 3 en dat zou goed zeilweer moeten zijn.


Er staan tot nu toe circa 220 catamarans ingeschreven bij de organisatie. Inschrijven is mogelijk tot vrijdagavond. Er staan inmiddels diverse Texelaars op de startlijst.

Zaterdag vindt ook het open NK lange afstand windsurfen plaats en daar staan vooralsnog 22 surfers voor ingeschreven onder wie Texelaars Adriaan van Rijsselberghe, Jacob Kooij, Bas Mulder en Peter Mulder.

De weersverwachtingen zien er over het algemeen niet slecht uit: voor donderdag en vrijdag voorspelt het KNMI een westenwind kracht 3 en voor zaterdag een noordoostenwind kracht 3.


Deze dagen vindt tegelijkertijd de eerste editie van het Waves Festival van Dorian van Rijsselberghe plaats op het strand bij Paal 17. Daarvoor is een grote blauwe tent op het strand opgebouwd.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!