Logo texelsecourant.nl
Het oude brandweerhuisje in De Koog waar ID's van stappers worden gecontroleerd.
Het oude brandweerhuisje in De Koog waar ID's van stappers worden gecontroleerd. (Foto: Job Schepers)

Coalitie wil behoud bandjes horeca

  Politiek

Het bandjessysteem in De Koog moet blijven bestaan. Dat stellen coalitiepartijen Texels Belang, VVD en GroenLinks in een motie die woensdagavond tijdens de raadsvergadering wordt ingediend.

De partijen reageren daarmee op de zorgen van horeca-ondernemer Arnold Kaercher (Kets) die recent zei dat het twee jaar geleden begonnen systeem in de horeca verloren dreigt te gaan door gebrek aan geld.

Het systeem bestaat uit controle van de ID's van stappers (door twee gecertificeerde mensen)  bij het oude brandweerhuisje in de Dorpsstraat in De Koog Wie achttien jaar of ouder is, krijgt een bandje om, zodat medewerkers in de horeca vervolgens kunnen zien wie er wel en geen alcohol mag hebben.

De burgemeester gaf een tijdje geleden aan dat de gemeente niet langer meebetaalt aan het systeem, waarna Kets – één van de initiatiefnemers – aan de bel trok.

TB, VVD en GL roepen het college op om in gesprek te gaan met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Texel. "Met als doel te zorgen dat Checkpoint De Koog in 2018 gewoon door zal kunnen blijven gaan en de daarvoor benodigde (subsidie-)besluiten te nemen."

De partijen willen dat het effect van het bandjessysteem ook wordt besproken in de evaluatie van het horecaseizoen 2018, zodat het college vervolgens een advies voor 2019 kan geven.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!