PvdA.
PvdA.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

PvdA baalt van uitsluiting coalitie

Politiek

De PvdA vindt het jammer dat zij als grootste progressieve partij van Texel niet aan tafel zit bij de coalitie-onderhandelingen.

Dat heeft de partij laten weten in een reactie op het nieuws dat Texels Belang met VVD en GroenLinks verder wil gaan om een nieuw coalitieakkoord te sluiten.

Volgens de PvdA is er sprake van een gemiste kans om samen met GroenLinks een stevig links geluid in de coalitie te kunnen laten horen. Beide partijen hebben twee zetels. De PvdA verloor er een bij de verkiezingen, GroenLinks won er een.

In de reacties op Facebook was vandaag te zien dat de sfeer tussen PvdA en GroenLinks er door de ontwikkelingen niet beter op werd. Daar gingen verwijten heen en weer dat GroenLinks zonder overleg met de PvdA de coalitie inging, terwijl beide partijen elkaar eerder nog hadden opgezocht. De partijen gaven later aan met elkaar in gesprek te blijven.

Volgens de PvdA zou het mooi zijn als de nieuwe coalitiepartijen de komende vier jaar in ieder geval willen investeren in minder auto's op Texel, betere fietspaden en wegen en een mooier buitengebied. Hetzelfde geldt voor zorgwoningen, goedkope huurhuizen, een nieuw cultuurcentrum (Artex, bibliotheek en jongerenwerk), duurzaamheid, zorg en welzijn en de Bolder.

De PvdA heeft acht jaar lang in de coalitie gezeten, maar komt weer in de oppositie als TB, VVD en GL onderling tot een nieuwe coalitie komen.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2