Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Leerlingen met eigen bedrijf

Onderwijs

Leerlingen van de OSG houden zich de komende periode weer bezig met het project Day for Change. Day for change houdt in dat leerlingen bedrijfjes gaan opzetten. Hiervoor moeten de leerlingen een pitch houden waarbij ze met een goed plan een microkrediet kunnen krijgen van de bank. Hiermee starten ze hun eigen bedrijf op en deze winst gaat naar mensen in arme landen die ook hun eigen bedrijfje willen opzetten maar hier geen geld voor hebben.

Poffertjes

Pien Eelman, Henkie Daalder en Suzan Blom uit Havo 2a van OSG de Hogeberg gaan op donderdag 21 februari vanaf 10:00 uur poffertjes bakken en verkopen bij Bakker Timmer aan de Stenenplaats in Den Burg. Met de poffertjesverkoop hopen zij geld in te zamelen voor ondernemende vrouwen in India. "We worden gesponsord door Jumbo, De Bolder, Printservice Texel en Albert Heijn. We hebben drie verschillende porties. 6 poffertjes voor €2,-, acht poffertjes voor €3,- en twaalf poffertjes voor €4,-", vertellen ze. In totaal is er €4.900,- nodig voor hun goede doel. "Dat hoeft niet allemaal van ons te komen, maar we gaan natuurlijk ons best doen om zoveel mogelijk poffertjes te verkopen", laten de meiden weten.

Fien's appeltaart

Skye, Mirre en Fien uit Have 2b gaan in de taartenhandel. Onder de naam Fien's appeltaart gaan de meiden taarten leveren op bestelling. De taarten kunnen besteld worden via telefoonnummer 06 1315 4503. Een halve taart kost €6,50, een hele taart kost €12,-.

Meerdere activiteiten

Uiteraard zijn er meer scholieren die meedoen aan Day for Change. Zij staan ook vrij zich te melden. Ook kunnen ze onder het bericht op Facebook vertellen wat en waar ze iets gaan doen. 

Afbeelding
Goede doelen wandeltocht vanaf De Waldhoorn Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Oudste zeehond Ecomare dood Algemeen 7 uur geleden 14
Afbeelding
Plan huidverbetering van a tot z in De Koog Gezondheid 11 uur geleden
Afbeelding
Texelaars doen mee aan Walk for KiKa Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Met een missie terug op Texel Algemeen 26 sep., 16:15 3
Afbeelding
Nieuw lid voor Raad van Toezicht STM Algemeen 26 sep., 16:12 1
Afbeelding
Diabetes Challenge succesvol afgesloten tijdens Texel Halve Marathon Sport 26 sep., 15:11 4
Afbeelding
Mensen thuis ondersteunen met hun bezigheden Gezondheid 26 sep., 12:30 12