Logo texelsecourant.nl
Leerlingen van de OSG in actie voor Day for Change.
Leerlingen van de OSG in actie voor Day for Change. (Foto: OSG)

Leerlingen OSG halen drie mille op

  Onderwijs

Tweedeklassers van de OSG in Den Burg hebben circa drieduizend euro opgehaald voor het goede doel tijdens Day for Change.

In het kader van dat project hadden zij eigen bedrijfjes opgezet die de afgelopen weken actief waren op het eiland.

Met de opbrengst kunnen een paar honderd solar lampen voor afgelegen gebieden in Afrika gekocht worden, zodat jongeren daar 's avonds gezond en veilig kunnen studeren als het donker is geworden.

Het geld wordt ook gebruikt voor een project in India om met behulp van afgesloten sanitair de veiligheid van jonge kinderen en vrouwen te vergroten. De leerlingen sloten het project vrijdag af met een uitmarkt op school waar circa 150 ouders,grootouders en andere belangstellenden op af kwamen.

Toppers waren "a mile a day" van Marit, Birgitte, Qwen en Luna (€395,05), een loterij van Pieter, Dirk, Bende en Giel (€258,-), donuts van Milous, Lara, Britt, en Liselotte en luxe broodjes van Eva, Lize, Lotte, Myrden, Aisha en Meike (samen goed voor ruim €500,-).

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
8 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Parkeerplaatsen moeten niet ten koste gaan van publieke evenementen in het hoogseizoen (zoals nu bijvoorbeeld het circus).Reageren!