Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Leerlingen tonen zich ware journalisten

Onderwijs

De scholieren uit de groepen 8 van de Texelse basisscholen zijn druk bezig met het maken van een schoolkrant. In de hedendaagse journalistiek is beeld steeds belangrijker. Dat dit de scholieren moeiteloos afgaat, blijkt wel weer uit deze bijdragen.

Linde en Nynke van De Fontein in Den Burg maakten een mooi vlot filmpje dat een overzicht geeft van hun werkzaamheden, terwijl Donna en Samuel van De Bruinvis weer een andere aanpak kozen. Mooi werk allemaal. Hieronder is ook nogmaals het interview te zien dat Pien en Mila van de Thijsseschool hadden met hoofdredacteur Gerard Timmerman. 

Onlangs brachten leerlingen van bijna alle Texelse basisscholen een bezoek aan de redactie van de Texelse Courant. Hoofdredacteur Gerard Timmerman legde uit hoe de krant wordt gemaakt. Ze namen ook een kijkje in het archief en zagen onder meer hun eigen geboorteadvertentie. Ook kregen de leerlingen opdrachten voor het maken van de Texelse Scholierenkrant. Deze verschijnt binnenkort als bijlage in de Texelse Courant. Job Schepers en Duncan Whyte gingen vorige week al langs bij groep zes van de Thijsseschool die bezig zijn met een eigen krantenproject. De Texelse Courant vind het namelijk van groot belang om ook de jeugd bij de krant te betrekken. 

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 17 uur geleden 36
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 17 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53