De OSG in Den Burg.
De OSG in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Komende week geen lessen op OSG

Onderwijs

De OSG in Den Burg kent komende week geen lessen in verband met de nieuwe lockdown die zondag van kracht is geworden.

De school heeft gisteren in een brief aan de ouders en leerlingen laten weten dat de OSG komende week (de laatste week voor de kerstvakantie) geen onderwijs op afstand doet, maar zich alvast gaat voorbereiden op de periode na de kerstvakantie. Dan moet er mogelijk ook weer onderwijs op afstand gegeven worden als de nieuwe lockdown dan nog steeds van kracht is.

De leerlingen van klas 3 tot en met 6 hebben gisteren per brief een tijdstip gehad waarop ze op maandagochtend hun spullen op school kunnen komen halen, zodat ze die de komende weken thuis hebben. De leerlingen van de brugklas en de tweede klas kunnen dinsdagochtend hun spullen op school halen (op een tijdstip dat in de brief staat). De school heeft een algemeen beroep  op de jeugd gedaan om ook meteen bederfelijke waar en gymspullen uit de kluisjes mee te nemen, zodat dat dat straks niet met een beetje pech wekenlang onaangeroerd in de kluisjes ligt.

De OSG doet een beroep op de leerlingen om komende week te gebruiken voor het afronden van opdrachten die er nog liggen en om te lezen. Leerlingen die dit schooljaar een profielwerkstuk moeten inleveren, hebben het advies gehad om daar komende week tijd in te steken.

“Docenten zijn via Teams en mail beschikbaar voor vragen. Deadlines voor in te leveren werk komende week en na de kerstvakantie blijven van kracht. Denk daarbij aan po’s, boekverslagen, schrijfopdrachten en documentatiemappen. De docent zal laten weten hoe het werk moet worden ingeleverd.”

De OSG is deze week tot en met donderdag telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 13.00 uur. In de eerste week van januari laat de OSG weten hoe het voortgezet onderwijs verder gaat na de vakantie.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2