Coaches van de OSG gingen vanochtend veelal ludiek op pad om de leerlingen persoonlijk te vertellen dat ze geslaagd zijn.
Coaches van de OSG gingen vanochtend veelal ludiek op pad om de leerlingen persoonlijk te vertellen dat ze geslaagd zijn. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Bijna alle eindexamenleerlingen OSG geslaagd

Onderwijs

Liefst 159 eindexamenleerlingen van de OSG in Den Burg hebben vanochtend te horen gekregen dat ze zijn geslaagd.

De leerlingen kregen in de ochtend allemaal bezoek aan huis hun coaches. Die maakten er een ludieke actie van en gingen onder meer met tuk tuks, op de tandem of in een oude brandweerwagen op pad om de leerlingen het heuglijke nieuws te vertellen.

De OSG heeft met 159 geslaagden een hoge score te pakken; vier leerlingen hebben een herkansing en er zijn geen leerlingen gezakt. Het VMBO (basis en kader) en het VWO hadden een slagingspercentage van 100 procent. Vijf leerlingen (twee Mavo, één Havo, twee Atheneum) zijn cum laude geslaagd.

De prestatie is des te knapper, omdat de leerlingen sinds maart thuis op afstand onderwijs moesten volgen als gevolg van de coronacrisis. Het centraal schriftelijk eindexamen ging niet door, de schoolexamens wel.

Volgens waarnemend-rector Corrie Eriks zijn de cijfers van de schoolexamens van dit schooljaar vergeleken met de schoolexamens van 2018/2019 en dan wijken de cijfers niet veel van elkaar af. “De algemene lijn is dat de cijfers niet meer dan 0,5 punt mogen afwijken van elkaar. Bij vrijwel alle vakken zitten we binnen die marge en regelmatig ook strenger dan vorig jaar. Met andere woorden: het diploma dat de leerlingen hebben gehaald is geen coronadiploma.”

De diploma-uitreiking wordt woensdag 1 en donderdag 2 juli in de Evenementenhal van De Krim gehouden. De uitreiking is volgens de OSG coronaproof, kent het thema ‘High Mountain Graduation’ en heeft de dresscode ‘Hollywood Chique’. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 5 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3