Logo texelsecourant.nl
De OSG in Den Burg.
De OSG in Den Burg.
Coronavirus

Schoolexamen OSG bepalend voor diploma

  Onderwijs

De eindexamenleerlingen van de OSG in Den Burg beginnen op 13 april aan hun schoolexamens en de resultaten van de examens zullen uiteindelijk bepalend zijn voor het halen van hun diploma.

Dat heeft waarnemend-rector Corrie Eriks laten weten naar aanleiding van het schrappen van de centraal schriftelijke eindexamens in verband met de corona-crisis.

De schoolexamens van de OSG worden vanaf 13 april zoveel mogelijk op afstand afgenomen, voor een paar vakken moeten de leerlingen mogelijk even naar school komen als het echt niet anders kan. “Maar dat zijn we nog aan het bekijken.” De OSG hoopt eind mei klaar te zijn met de schoolexamens.

Het voortgezet onderwijs moet van het ministerie van onderwijs nog te horen krijgen welke zak- en slaagregelingen er gaan gelden. Naar verwachting kunnen de scholen in de eerste week van juni bekendmaken wie er gezakt of (nog niet) geslaagd is en volgen op 8 juni de herkansingen.

“Het is een heel bijzondere situatie en het kan zijn dat we onze eindexamenleerlingen nu al voor het laatst op school hebben gezien.” Eriks benadrukt dat het wel zaak is dat de eindexamenleerlingen de komende weken thuis blijven werken om vanaf 13 april de schoolexamens goed te maken. Zij krijgen daar nog bijtijds een rooster van. De OSG telt dit jaar circa 170 eindexamenleerlingen.

Een aantal van hen was vorig schooljaar blijven zitten, mede vanwege de problemen die toen op school speelden. Afgelopen schooljaar was het anders en werd ook extra tijd vrijgemaakt voor eindexamenleerlingen om opgelopen achterstanden weg te werken.

“We hebben het afgelopen schooljaar fors geïnvesteerd in extra lessen waardoor de onderwijstijd gemiddeld op 120 procent zat. Hierdoor zitten de meeste leerlingen weer goed op niveau. Er zijn ook nog steeds leraren voor hen beschikbaar om hen te helpen als ze vragen hebben, zodat ze de schoolexamens goed kunnen maken.”

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!