Logo texelsecourant.nl
De geslaagde leerlingen verzamelen zich in het gebouw van de OSG.
De geslaagde leerlingen verzamelen zich in het gebouw van de OSG. (Foto: Jeroen van Hattum)

81 Procent leerlingen OSG geslaagd

  Onderwijs

Opluchting en blijdschap vandaag bij veel leerlingen en docenten op de OSG in Den Burg.

In totaal 81 procent van de eindexamenleerlingen bleek in één keer geslaagd en dat percentage was al gelijk aan het percentage dat de school een jaar geleden ná de herkansingen had behaald.

Er deden dit schooljaar in totaal 192 OSG-leerlingen eindexamen van wie 16 leerlingen zijn gezakt en 21 leerlingen een herexamen hebben. 

Als zij allemaal alsnog slagen, kan het slagingspercentage van de OSG uiteindelijk op 92 procent uitkomen.

De geslaagde leerlingen kwamen woensdagmiddag op school bijeen om elkaar te feliciteren en om hun cijferlijsten op te halen.

Waarnemend rector-bestuurder Corrie Eriks feliciteerde de leerlingen en de medewerkers met de behaalde resultaten. Met name het VMBO en de Mavo hadden het volgens haar goed gedaan.

Bij het VMBO basis lag het percentage geslaagde leerlingen op 87 procent, bij het VMBO kader op 92 procent en bij de Mavo op 87 procent. Het percentage was de Havo was lager met 68 procent en op het VWO was het 80 procent.

Bij de docenten was er ook opluchting over de eerste resultaten, omdat de school een moeilijke tijd achter de rug heeft en sinds dit jaar onder verscherp toezicht van de Onderwijsinspectie staat. 

Dat leidde tot een verbeterplan waarvan volgens Eriks al diverse maatregelen zijn getroffen om de verbeteringen te realiseren. Er kwamen onder meer extra lessen voor de eindexamenleerlingen en er werd examentraining aangeboden.

"Onze gezamenlijke inspanningen hebben effect gehad, we zijn op de goede weg. Dit laat zien dat we in korte tijd tot veel in staat zijn."

Volgende week is het tweede tijdvak waarin de herkansingen worden gehouden.


De start van de eindexamens op de OSG begin mei in de gymzaal van de school.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!