Logo texelsecourant.nl
Bij Beeldwijs Texel leren kinderen met leerproblemen spelenderwijs rekenen.
Bij Beeldwijs Texel leren kinderen met leerproblemen spelenderwijs rekenen. (Foto: Gerard Timmerman)
Gezond & Fit

Beeldwijs Texel: spelenderwijs leren

  Gezondheid

Spelen en toch leren. Dat het samen gaat bewijzen de taal en rekenlessen van Miriam Korn van Beeldwijs Texel. Voor kinderen met leerproblemen een praktische en effectieve oplossing, die leuk is en waarmee je snel resultaat boekt.

Een kind dat niet goed presteert op school en waarbij ook huiswerkbegeleiding niet helpt. Wat schort er dan aan? Miriam: "Grote kans dat het kind een beelddenker is en niet uit de voeten kan met de manier waarop de lesstof op school wordt aangeboden. Deze groep denkt niet in woorden maar in beelden."

Beeldwijs Texel biedt een praktische training die kinderen in een aantal sessies een techniek aanleert, waarmee ze de lessen in de klas wél goed kunnen volgen. Dat gaat spelenderwijs, liefst buiten in de tuin, waar je lekker kunt bewegen. "Bij beweging werken de hersenen sneller en nemen de leerstof beter op." Ze maakt gebruik van educatieve spellen die Beeldwijs zelf heeft ontwikkeld. "Leuk om te doen en de kinderen hebben niet het idee dat ze aan het leren zijn." Maar ze steken er ongemerkt heel veel van op.

Taal kan best lastig zijn. Wanneer schrijf je nou iets met een dubbele medeklinker? Je hoort het immers niet als je het woord hardop zegt. Bij "Taal in Blokjes" leren kinderen door gebruik van kleuren en vormen op eenvoudige wijze om woorden om te zetten naar beelden, zodat ze deze beter begrijpen en onthouden."

Als dyslexie de oorzaak is van lees- en spellingproblemen, biedt Beeldwijs Texel ook hulp. "Door het gebruik van kleuren voor klanken maken we de structuur van de Nederlandse taal zichtbaar. Het helpt leerlingen om te leren spellen aan de hand van klanken."

Voor kinderen met rekenproblemen maakt Miriam gebruik van de Foon. Dat is een groot vel waarop je kunt staan. De cijfers staan zoals op een normale telefoon, door op een bepaalde manier te bewegen leer je spelenderwijs vermenigvuldigen. Miriam: "Elke tafel heeft namelijk een eigen patroon."

"Tafels leren is leuk! Niet op de traditionele manier, maar wel in onze Rekenbootcamps. We leren kinderen de tafels op een andere manier aan. We vervangen cijfertjes door symbolen en gaan actief aan de slag met beelden, kleuren en leuke spelletjes. Dat stimuleert beide hersenhelften waardoor de leerstof veel beter wordt opgenomen." Voorbeeld van spelend leren is het hockeyspel. Daarbij speel je de bal met een stick langs de kegels. Al slalommend leert het kind spelenderwijs vermenigvuldigen.

Miriam: "Bij een intake-les zie ik direct of deze leermethode werkt voor het kind. Geen eindeloos traject zonder resultaat, maar een effectieve aanpak zodat je kind weer blij en opgewekt naar school gaat. Ik heb al heel wat kinderen geholpen, vaak hebben ze het na vier tot vijf lessen wel onder de knie."

Meer informatie: www.beeldwijstexel.nl.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!