Mandy in haar salon in de Weverstraat.
Mandy in haar salon in de Weverstraat. Foto: Justin Sinner

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Haarherstel en meer bij Boutique Salon Texel

Gezondheid Gezond & Fit

Ze is expert op het gebied van haarkleuringen, werkte in internationale salons op Aruba en in New Jersey, liet zich bijscholen in onder meer New York en werkte als education consultant voor beautyconcern Coty, waar ze kapsters opleidde. Hairstylist Mandy van der Star streek met een bak aan ervaring onlangs weer neer op Texel. Deze zomer opende ze in het idyllische hofje in de Weverstraat haar eigen zaak: Boutique Salon Texel. De aangewezen plek om je haar na een zomer van zon, zout en chloor weer een verzorgende en voedende boost te geven.

Mandy is geboren en getogen op Texel, waar ze in diverse salons werkte, tot ze als 22-jarige haar vleugels uitsloeg en naar Aruba vertrok. “Daar ging ik aan de slag bij een salon van twee ‘master color experts’ - daar heb ik veel ervaring opgedaan.” Op haar 25ste kwam Mandy terug in Nederland. “Eenmaal terug werd ik benaderd door Coty om voor hun educatieteam te komen werken. Ik onderwees kapsters over kleuren en werkte met de merken Wella, Sebastian en Sassoon. Maar ik miste het om zelf achter de stoel te staan.” Mandy verruilde het werk voor het wereldwijde beautybedrijf voor salons in Alkmaar - Salon Bosman - en Bloemendaal. In juni opende ze op Texel haar eigen zaak, waar ze prachtige coupes knipt. “Met alle ervaring die ik heb opgedaan, voelde voor mezelf beginnen als de meest logische stap. Waarbij ik alle ruimte heb om mijn eigen idee en visie uit te werken.”


Foto: Justin Sinner

Als najaarstrend noemt Mandy highlights door middel van balayage en foilayage: “Daar kun je lang mee vooruit - uitgroei zie je nauwelijks - omdat het verloop zo natuurlijk is. Daar tegenover staat colour blocking, met juist veel contrast: een trend die je in de fashion nu veel ziet. Ook populair: de cowgirl copper. Een prachtige najaarskleur met gedempte kopernuances.” 

Om bij te blijven in de laatste trends, technieken en ontwikkelingen, laat Mandy zich nog regelmatig bijscholen. “Zo ben ik groot fan van de Australische haarstyliste Abby Smith. Haar trainingen zijn goed toepasbaar in de salon. Zo volg ik dit najaar bijvoorbeeld een cursus voor kleuring van blondines van zomer- naar herfstblond, zogenoemd bronzing.”

Nazomerbehandeling

Haren hebben het in de zomer vaak zwaarder te verduren: zon, zee en chloor zorgen voor aantasting, uitdroging en een valere kleur. “Na al die invloeden van buitenaf, is de nazomer een goed moment om je haar weer even intensief te voeden en verzorgen. Dat kan door middel van een goede kleuring en knipbeurt, maar om het haar sterker te maken en terug te brengen in optimale conditie, bied ik ook intensieve Olaplex-herstelbehandelingen aan. En het blijft daarbij belangrijk om ook thuis de juiste producten te gebruiken, producten die aansluiten op je haar en wensen”, vertelt Mandy.

Mandy werkt behalve met Olaplex, Sassoon en Wella met producten van Autentic Beauty Concept. “Dat is een lijn met pure en natuurlijk geselecteerde ingrediënten, vegan en vrij van onder meer sulfaten en siliconen. Daarnaast werk ik met de heerlijke producten van het Zweedse topmerk Noir Stockholm, gespecialiseerd in Noord-Europees haar, die je haar licht en luchtig houden.”

Boutique Salon Texel (voor zowel dames als heren en bruidskapels en -make-up) is gevestigd aan Weverstraat 61 (in het hofje) in Den Burg. Zie ook Instagram: @boutiquesalontexel. Mandy is te bereiken via tel. 06-26178184 of e-mail: info@boutiquesalontexel.nl.

Afbeelding
Olifant duikt op bij voormalige school De Akker Algemeen 4 minuten geleden
Afbeelding
Programma's Ouwe Sunderklaas Algemeen 21 uur geleden 2
Afbeelding
Goed weekend voor Denise Betsema Algemeen 21 uur geleden 3
Afbeelding
Enquête: 89 procent wil helft of meer energie duurzaam opwekken Algemeen 3 dec., 11:30 3
Afbeelding
Texelse Santa Run Algemeen 3 dec., 10:11 13
Afbeelding
De lezersfoto - Winter is coming Algemeen 3 dec., 08:30 3
Afbeelding
Auto van de weg door gladheid Algemeen 2 dec., 20:00 15
Afbeelding
Beauty Outline maakt ruimte voor plannen Algemeen 2 dec., 16:00