Adem- en koudetraining bij Lijf & Visie.
Adem- en koudetraining bij Lijf & Visie.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Persoonlijke aanpak bij trainingen door Lijf & Visie

Gezondheid Gezond & Fit

Bewegen, maar dan op een leuke, uitdagende en verantwoorde manier. Bij Lijf & Visie (de nieuwe naam van Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging), Wilhelminalaan 74 in Den Burg ben je daarvoor aan het goede adres. De praktijk biedt keuze uit allerlei trainingen een workshops.

Lijf & Visie is een vertrouwd adres, waar deskundige therapeuten vanuit een breed scala aan disciplines klaar staan om rug-, schouder-, nek- en andere klachten te behandelen. Maar die ook handvaten bieden om klachten te voorkomen. Want de regie voor een gezonder leven en positieve energie ligt bij jezelf.

Bewegen

Met name door jezelf in beweging te houden. “Het mooie aan deze praktijk vind ik dat persoonlijke aanpak en aandacht”, vertelt Sverre Eschweiler. Hij is beweegconsulent, leefstijladviseur en coördinator van de trainingen, workshops en andere mogelijkheden om fit te worden en blijven.

“Je kunt bij ons onder deskundige leiding uiteenlopende traingingen en workshops volgen. Individueel, in kleine groepen of met wat meer mensen. Ieder mens is verschillend. Het is mogelijk aan de hand van een gesprek en een scan eerst een persoonlijk beweegplan op te stellen. Met persoonlijk en haalbare doelen. De trainer let daarbij op de juiste lichaamshouding en uitvoering van de oefeningen, zodat blessures tijdig voorkomen kunnen worden.  

Rug-, nek- en armtriatlon

Dit programma biedt de mogelijkheid om op effectieve wijze de belastbaarheid van uw rug of nek-arm te verhogen. Een individueel rugtrainingsprogramma in groepsverband (max. 9 deelnemers) gedurende een jaar.

Adem- en koudetraining

Hierbij wordt het lichaam blootgesteld aan koude, in combinatie met yoga, ademhalings- en andere oefeningen, voedingsadvies, etc. Het zorgt voor meer inzicht in het eigen lichaam, voor een betere balans en rust in lichaam en geest, een beter functionerend immuunsysteem, minder stress, beter slapen, meer zelfvertrouwen en betere vetverbranding en gewichtsverlies

Circuit training

Een trainingsprogramma waarin deelnemers in kleine groepen met een trainer zoveel mogelijk de open lucht in gaan. Met oefeningen om het lichaam te versterking en de conditie te verbeteren. Geen krachtsport, al zitten er wel krachtelementen in. Je hoeft er niet sterk voor te zijen, ook mogelijk met een fysieke beperking.

FIT training

Onder toezicht van een fysiotherapeut wordt binnen in kleine groepen gewerkt aan het verbeteren van de conditie, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Er wordt in kleine groepen een uur lang getraind. Volop de ruimte om op het eigen niveau te trainen. Door de ervaren begeleiding worden oefeningen aangepast indien dit nodig is.

Meer informatie op www.lijfenvisie.nl, tel. 0222 310 204.

Adem- en koudetraining bij Lijf & Visie.
Afbeelding
Raamkrant over Watersnoodramp 1953 Algemeen 14 minuten geleden
Afbeelding
Herstart vergaderingen politiek Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Motie over herplantplicht bomen Algemeen 19 uur geleden 4
Afbeelding
Vlotten boot moeten extra worden getest Algemeen 22 uur geleden 5
Afbeelding
SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op Algemeen 30 jan, 17:02 4
Afbeelding
Eerste zeepaardje binnen bij Ecomare Algemeen 30 jan, 12:00 3
Afbeelding
Robin Nolan Trio bij Club Jazz on the Waves Cultuur 30 jan, 10:54
Afbeelding
Artex organiseert workshop dieren tekenen voor kinderen Algemeen 30 jan, 10:45