Logo texelsecourant.nl
Uitsnede uit de website Texel-Plaza.
Uitsnede uit de website Texel-Plaza.

Texel-Plaza houdt op te bestaan

  Divers

De lokale nieuwssite Texel-Plaza.nl gaat verdwijnen. Dat maakte uitgever Texelse Media dinsdag bekend.

De uitgever meldt minder prioriteit te geven aan het laatste nieuws en de nadruk te leggen op achtergrondverhalen, commerciële teksten en human interest. Medio 2019 gaat Texel-Plaza uit de lucht. Huis-aan-huis krant Texel dit Weekend blijft en krijgt een gelijknamige website. 

Daarmee komt een eind aan het nieuwsmedium dat op 1 april 1990 begon als Kabelkrant. Opgezet door Peter Dral, die daarvoor een overeenkomst was aangegaan met Kabeltex BV, exploitant van het kabelnet. Edo Kooiman werd aangetrokken als redacteur. Geen bewegende beelden, maar stilstaande teksten die 24 uur per dag waren te zien. Aanvankelijk alleen te zien in Den Burg, later ook in de buitendorpen en in het buitengebied. 

Per 1 juni 2002 nam Maarten Koorn, de huidige eigenaar, de Kabelkrant en het digitale broertje Texel-Plaza over, en bracht later huis-aan-huiskrant Texel dit Weekend op de markt.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, hoofdredacteur Texelse Courant en Texel Magazine. Lid Redactioneel Overleg Nederlandse Nieuwsblad Pers.
Meer berichten

Wat vindt u?

De PvdA wil de OZB voor eigenaars en gebruikers van niet-woningen (bedrijven, vakantiehuizen, etc) verhogen naar het normtarief van het Rijk (onder het landelijke gemiddelde) om de gemeente meer armslag te geven. Goed plan?Reageren!