Logo texelsecourant.nl
Plattegrond van TopGear voor een 'Formule 1 race' op Texel...
Plattegrond van TopGear voor een 'Formule 1 race' op Texel... (Foto: Afbeelding TopGear)

TopGear: "Formule 1 op Texel"

  Divers

Bij autoblad TopGear zijn ze ervan overtuigd: Texel is een uitgelezen plaats om Max Verstappen en zijn andere snelheidscollega's een Formule 1 race te laten rijden.

De redactie van het blad liet zich inspireren door het serieuze nieuws dat de organisatie van de Formule 1 Rotterdam op het oog heeft voor een Grand Prix.

TopGear voegde daar gisteren in een artikel op de eigen site (www.topgear.nl) graag wat eigen 'suggesties' aan toe, waaronder Texel...


Het noordwestelijke deel van Den Burg met onder meer de Keesomlaan, de Jonkerstraat en de Bernhardlaan is wat TopGear betreft wel geschikt om bolides die driehonderd kilometer per uur kunnen halen voorbij te laten racen.

Het bericht is aangekleed met een plattegrond en zelfs wat plaatjes van het 'toekomstig circuit'.

Voor wie inmiddels 'wit wegtrekt': het bericht bestaat uit teksten als "met drijvende tribunes heb je alle ruimte voor toeschouwers" en "de grindbakken (oké, zandbakken) liggen al langs het hele eiland".

De kans van slagen is dus vermoedelijk nul komma nul en een stevig korreltje zout kan ook geen kwaad. Uiteraard is het natuurlijk altijd bijzonder om even in één adem met de Formule 1 te worden genoemd...

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!