Telegraaf lovend over Texelse gin
DiversDe Texelse gin doet het goed in een artikel dat zaterdag in de Telegraaf heeft gestaan.
Culinair recensent Felix Wilbrink, geregeld aanwezig op Texel, was er aangenaam verrast over toen hij vorige week op het Beach Food Festival in Oudeschild een glas in handen gedrukt kreeg.
"Deze gin smaakt bijzonder lekker", aldus Wilbrink in het artikel. De duindoorn en de vlierbloesem die erin zitten, zorgen volgens hem voor de lekkere smaak.
Hij is ook enthousiast over Jaco Spek en Kees Groenewoud, de stokers van de Texelse gin. "Dat zijn nu eens geen leuke jongens uit de horeca, maar wetenschappers. Een bioloog en een natuurkundige die eens wat anders wilden."
Er wordt ook aandacht besteed aan de Texelse gin die binnenkort acht maanden lang met de Tres Hombres de zee opgaat en gerijpt wordt in gebrande Franse eikenhouten vaten.
Artikel in de bijlage Vrij van de Telegraaf.