Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren 2 verliest met napret van Dirkshorn

Divers

Het Texelse Heren 2 trad gisteren op Golfclub Ooghduyne aan tegen favoriet Dirkshorn 2. Zeg maar gerust topfavoriet, wetende dat zes spelers een handicap onder de 2.0 hebben en het aantredende zestal bij elkaar opgeteld een handicap van 14,4. Maar zelden zal een Texels golfteam met zoveel plezier een nederlaag hebben geaccepteerd als gisteren in de reserve Derde Klasse van de NGF competitie. Dat  verdient enige uitleg; Tijdens de eerste wedstrijd, vorige week op Dirkshorn, hadden de gastheren - er gemakshalve van uitgaande dat ze het karwei tegen Heren 2 van Texel wel even met 18-0 zouden klaren - toegezegd om 'te water te gaan' in de driving range-vijver van Oogduyne indien zij partijen zouden verliezen.

Om te beginnen moesten de drie foursomes in de ochtend dus door Dirkshorn worden gewonnen. Casper Schiphorst en Maurice Frantzen zaten al vroeg aan de lunch (8/6 verlies) evenals Sjoerd Koopman en Alain Hirschler (6 down, 4 holes te gaan). Maar Jan Blancke en Martijn Former bleken taaiere opponenten. Hun wedstrijd verliep in eerste instantie uitermate voorspoedig; vier up na vijf holes en met twee up naar hole 10. Toen boog de tegenstander de achterstand om in een voorsprong en met nog drie holes te gaan stonden Jan en Martijn twee down! "Nu moeten we alles winnen", sprak Blancke onwankelbaar. Hole 16 werd gewonnen, 17 ook en inderdaad, op 18 werd de winst binnengehaald. Met een tevreden glimlach liep het sterrenteam van Heren 2 langs de vijver naar het clubhuis. Tussenstand 2-4.

De singles in de middag verliepen min of meer zoals verwacht. Frantzen gooide als eerste de spreekwoordelijke handdoek in de ring (8/6), Schiphorst volgde uiterst gedwee (9/8) en Former (6/5) kon in de middag niet toveren. Hirschler ploegde iets langer door, 4/3 en Blancke, toch de Texelse troef, schudde zijn tegenstander op de 16-de de hand. Allemaal geen schande. Maar ondertussen had derde speler, Koopman, geheel tegen de verwachting, zijn tegenstander in rap tempo met 8 om 6 van de baan geslagen. Het devies: Nooit meer tegen Sjoerd spelen als je de avond daarvoor doorzakt!! Eindstand 4-14 maar wel drie man van Dirkshorn 2 te water!!

De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 1 uur geleden
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 13 uur geleden 7
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 29 apr, 13:45 14
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 29 apr, 10:00 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00