Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Aangeschreven na maaien berm

Divers

Meerdere Texelaars zijn door de gemeente aangeschreven nadat ze de wegberm voor hun woning of bedrijf hadden gemaaid. In mei deed de gemeente een oproep om niet zelf bermen te maaien.

Volgens de gemeente gaat het kort houden van bermen ten koste van flora en fauna. ''Texel staat bekend om zijn grote hoeveelheid wilde planten in bermen, greppels en tuinwallen. Er komen zo'n 500 verschillende soorten wilde planten voor, waarvan enkele honderden op gemeentegrond. Inwoners kunnen bijdragen aan deze soortenrijkdom door gemeentegrond niet te maaien. De grote soortenrijkdom van wilde planten is bereikt door jarenlang de juiste onderhoudsmethodes toe te passen. De samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, De Lieuw en de Vogelwerkgroep draagt hier stevig aan bij. De gemeente waardeert de goede bedoelingen maar raadt dit toch af omdat het te vroeg maaien van gemeentebermen funest is voor de planten en dieren in een wilde berm.''

Maar een ritje door het buitengebied leert dat ondanks de oproep dit voorjaar veel Texelaars bij het grasmaaien toch de berm voor hun huis meenemen. Ze houden van netjes en/of maaien uit veiligheidsoverwegingen. Zoals een Texelaar die een brief van de gemeente had ontvangen. ''Door het hoge bermgras kunnen mijn kleinkinderen bij het oversteken niet meer zien of er een auto aankomt. Je kunt het allemaal wel willen laten groeien, maar wat als er straks slachtoffers vallen?'' Volgens de gemeente zijn er incidenteel Texelaars aangeschreven.

Afbeelding
Het uitwerken van je bouwplan Advertorials 3 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 5 uur geleden
Lassie beleeft een nieuw avontuur met haar baasje Flo op de boerderij.
Jeugdsentiment: Lassie is terug in bioscoop Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen gisteren
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 2 mei, 18:00
Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 2 mei, 14:00 37
Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport 2 mei, 12:00 1
Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport 2 mei, 08:00