De winnaars van Sjans. (Foto: Texeldarts).
De winnaars van Sjans. (Foto: Texeldarts).
Video

Mark 'Potter' Oosterhuis wint ook in Sjans

Divers

Met de oliebollen en champagne nog vers in het geheugen,  stond afgelopen zondag 4 januari het jaarlijks terugkerende Nieuwjaars darttoernooi weer op het programma van de TDO Texel. Dit werd net zoals de voorgaande twaalf edities  gehouden in Cafe Sjans in De Koog. Zoals bij  de meeste Texelse toernooien ging de winst naar Mark 'Potter' Oosterhuis. 

Met 27 deelnemers was het spelersveld goed gevuld, het darten zit weer in de lift. Drie dames en 24 heren, waaronder de nieuwkomers Adriaan Rikkenberg en Rick Jongeboer, streden om het eremetaal. Er werd gespeeld in 6 poules, waarna de beste twee spelers van de poule door gingen naar de winnaarsronde, de overige spelers gingen de herkansingsronde in.

Mark Oosterhuis, die afgelopen zaterdag de 'Kombuis Challange' nog op zijn naam wist te schrijven,  kwam de poule makkelijk door en wist wederom door te dringen tot in de finale. Hierin stond hij tegenover Wouter Beens, die gesteund en aangemoedigd werd door zijn gezin. Na op achterstand te zijn gekomen wist Wouter Beens met goede scores terug te komen tot 4-4. In de laatste en beslissende leg begon Mark Oosterhuis met vier scores van 100 en wist daarna de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Marc Prins, die in de halve finale nog van Mark Oosterhuis had verloren, werd na winst op Dennis van der Sloot in de 'kleine' finale derde.

In de herkansingsronde waren het Mark Weeremans en Piet Grisnich die een spannende finale gooiden. Het was Mark Weeremans die met goede scores en dankzij een hoge finish van 120 de eerste plaats wist te behalen. Ronald Timmer werd derde in de herkansingsronde. Arnold (Kets) Kaercher, eigenaar van Sjans, reikte de prijzen op zijn geheel eigen manier uit. Het volgende 501 open toernooi wordt gehouden op 25 januari om 20.00 uur in het Cafeetje te Oosterend. Inschrijven kan via texeldarts@gmail.com.      

Hieronder het promotiefilmpje van Mark Oosterhuis:

Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 19 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 23 uur geleden
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 20 apr, 10:30