Uitbreiden kan niet langer.
Uitbreiden kan niet langer.

Oplossing voor opvangprobleem

Divers

Onlangs kondigde Ecomare aan haar opvanggebied voor gestrande zeehonden te gaan beperken tot Texel. De zeehondencrèche in Pieterburen heeft zich bereid getoond de dieren op te vangen die op de Noord-Hollandse vastelandskust aanspoelen. Tot nu toe ving Ecomare alle zeehonden op die in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal aanspoelden. Zeehonden die elders werden gevonden gingen naar Pieterburen. Nu Ecomare door capaciteitsproblemen haar opvanggebied beperkt, neemt Pieterburen de rest van Noord-Holland onder de hoede.

Ecomare is blij dat hierdoor de zorg voor alle gestrande zeehonden gegarandeerd blijft. De laatste jaren overtroffen de aantallen opvangzeehonden regelmatig de capaciteit van Ecomare; zelfs nadat er vorig jaar een tweede quarantaine in gebruik is genomen. Dit leidde ertoe dat de dierverzorgers van Ecomare steeds met geïmproviseerde noodvoorzieningen moesten werken. Dit was niet in het belang van  de dieren, noch van de verzorgers. Vanwege de ligging van Ecomare in het Nationaal Park Duinen van Texel is verdere uitbreiding niet mogelijk. Vandaar dat Ecomare zich gedwongen zag te besluiten haar opvanggebied te beperken.

Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 16 uur geleden 12
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 20 uur geleden 4
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen gisteren
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53
De kranten zijn met een jaar vertraging te vinden op de site van het Regionaal Archief.
Texelse Courant van 1887 tot 2022 in digitaal Regionaal Archief Algemeen 17 mei, 16:00
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Regisseur voor het Huis van Ontwikkeling 17 mei, 15:49