Logo texelsecourant.nl
Foto:

Win kaarten voor een bijzonder filmfestival

  Cultuur

"De Filmklassiekers Texel is het eerste festival van Nederland dat terùg gaat in de tijd. Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 januari nemen we je mee naar de naar vrijheid geurende sixties."

Zo introduceert de organisatie het festival. Met meer dan dertig films in De Cocksdorp, Den Burg en Den Hoorn, een filmdiner op vrijdag, een swingend sixtiesfeest met liveband op zaterdag, en een muzikaal omlijst ontbijt op zondag. Wie kent niet de avonturen van love-and-crime couple Bonnie and Clyde, filmicoon Audrey Hepburn als onweerstaanbare 'nieuwe-tijds vrouw' Holly Golightly in Breakfast at Tiffany's, de hallucinerende roadtrip van Peter Fonda en Dennis Hopper dwars door een veranderend Amerika in Easy Rider, en überkluns Inspector Clouseau in The Pink Panther? Het is zomaar een greep uit de films die tijdens De Filmklassiekers op Texel opnieuw vertoond worden.

Theater De Kiekendief op De Krim vormt het hart van het festival. Hier worden in drie dagen tien films op groot scherm vertoond. Ook zijn er voor passe-partouthouders op het park speciaal twee villa-huiskamers omgetoverd in sixties-stijl. De ideale plek om met de voeten op de bank en een biertje in de hand in klein gezelschap een klassieker te kijken. Op vrijdag en zondag kan men ook terecht bij De Toegift @Klif 12 in Den Hoorn. Met onder meer The Godfather, Charlie Chaplin, Elvis, maar ook van Arthouse-grootmeester Godard. Op zondag is het lekker wakker worden bij De Toegift met een heerlijk ontbijt gevolgd door Breakfast at Tiffany's.

In Den Burg draaien in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag overdag drie films in Cinema Texel. "Op vrijdag 25 januari starten we hier om klokslag middernacht met horrorklassieker Psycho; de suspense zal tot buiten de zaal voelbaar zijn… Durf jij het aan? Op zaterdag om 13:00 uur draait in Cinema Texel Disneyklassieker The Jungle Book, voor klein én groot – want wie herinnert zich niet de avonturen van mensenkind Mowgli, Bagheera en Baloo? Om 15.30 is het zwijmelen geblazen, met Oscarknaller The Apartment van romcom-koning Billy Wilder", vertelt de organisatie. Stichting De Filmklassiekers is een initiatief van Silvester de Ruig en Mariska van der Sluis, beide filmliefhebber en beide al lange tijd als ondernemer actief.

Tickets winnen

Voor de voorstellingen in Cinema Texel zijn nu driemaal twee kaarten te winnen! Stuur voor 21 januari om 10:00 uur een mail naar redactie@texelsecourant.nl met daarin met wie en waarom jij nu speciaal wilt griezelen bij Psycho, zwijmelen bij The Apartment, of de avonturen van Mowgli en Bagheera wilt (her)beleven. De winnaars worden in de Texelse Courant van 22 januari bekend gemaakt.

Sixties-feest

Om het festival compleet te maken, treedt op zaterdagavond vanaf 21:30 uur in De Kiekendief de professionele coverband Tin Soldiers op. Vijf jonge honden met een conservatorium of Rockacademy achtergrond bijeengekomen door hun voorliefde voor de sixties. Reken op nummers van onder meer The Lovin' Spoonful, The Byrds, Joe Cocker, The Kinks, Sam and Dave, Otis Redding, Bob Dylan en natuurlijk The Beatles en Rolling Stones.

Voor het filmfestival zijn nog slechts een tiental passe-partouts te koop! Ook zijn er nog losse film- en feestkaartjes te bestellen. Kijk voor het complete programma en tickets op www.defilmklassiekers.nl. "Mis de sixties niet nóg eens", besluit de organisatie.

Meer informatie: www.defilmklassiekers.nl, info@defilmklassiekers.nl en Facebook: @defilmklassiekers.        

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Om mensen met een economische en/of maatschappelijke binding aan Texel voorrang te geven op de woningmarkt wil het college een koopprijsgrens instellen van €450.000,- (en een huurprijs van €720,42). Alleen boven die prijs mogen niet-Texelaars kopen/huren.Reageren!