Logo texelsecourant.nl
Foto: Texelse Courant

Het Artex Kamerkoor heeft ruimte voor bassen

  Cultuur

Het Artex Kamerkoor is op zoek naar bassen. Ook andere geoefende maar vooral enthousiaste zangers zijn welkom.

Het Artex Kamerkoor is het klassieke koor van Artex. In de wekelijkse repetitie wordt er onder leiding van docente Ellen Verburgt aan repertoire voor het jaarlijkse concert gewerkt maar ook aan stemvorming en muzikale kennis. Naast het concert treedt het koor op bij verschillende gelegenheden. Het koor bestaat uit zo’n 30 leden en zingt 4-stemmig tot 8-stemmig.

Het Kamerkoor zingt romantische capella koormuziek waarbij de tekst en haar betekenis centraal staan. Muziek van Brahms en Schumann, Vaughan Williams, Rheinberger en Liszt en van vrouwelijke componisten als Amy Beach en Fanny Hensel.

Het nieuwe project van het Kamerkoor heet ‘Met Hart en Ziel’. Koormuziek uit de 19e eeuw, de periode waarin het romantische gevoel tot klinken kwam. Mooie beeldende teksten werden op muziek gezet door componisten als Schumann, Brahms, Elgar en Holst. ‘Met Hart en Ziel’ wordt op zondag 13 januari ten gehore gebracht in de kerk in Den Hoorn. Daarnaast treedt het Kamerkoor op zondag 16 december op in de Hervormde Kerk in Den Burg met 'A Festival of Lessons and Carols'. Een traditie uit Engeland waarbij kerstliederen worden afgewisseld met teksten over Kerst, gedeeltes uit de bijbel en gedichten en verhalen die de kerstgedachte uitstralen.

Het Kamerkoor repeteert elke woensdag om 18.30 uur. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend komen kijken en luisteren. Direct aanmelden kan ook via deze link.

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Om mensen met een economische en/of maatschappelijke binding aan Texel voorrang te geven op de woningmarkt wil het college een koopprijsgrens instellen van €450.000,- (en een huurprijs van €720,42). Alleen boven die prijs mogen niet-Texelaars kopen/huren.Reageren!