Logo texelsecourant.nl
Marjolein de Graaff in actie op het podium van Klif 12 een paar jaar geleden tijdens het AKF.
Marjolein de Graaff in actie op het podium van Klif 12 een paar jaar geleden tijdens het AKF.

Kleinkunstfestival later op Texel

  Cultuur

De kwartfinales van het Amsterdams Kleinkunst Festival die al sinds jaar en dag op Texel werden gehouden, zijn dit jaar verplaatst naar Amsterdam.

In plaats daarvan begint later deze maand de tournee van de halve finalisten van het cabaretfestival om de AKF Sonneveldprijs op Texel. Het AKF is een jaarlijks festival voor beginnende kleinkunstenaars.

Het verschil is dat de negen kwartfinalisten van AKF dit weekend niet op Texel zijn, maar in Theater Bellevue in Amsterdam op het podium staan. 

Vrijdag 26 en zaterdag 27 januari zijn de zes overgebleven halve finalisten in De Toegift @Klif 12 in Den Hoorn, waar voorheen altijd de kwartfinales waren.

Onder leiding van regisseur Wimie Wilhelm volgen de zes halve finalisten bij De Toegift een masterclassweekend en verzorgen ze 's avonds voorstellingen. Die beginnen beide avonden om 20:30 uur. Reserveren kan via http://www.detoegift.com/agenda/amsterdams-kleinkunst-festival/ en via 0222 319 633.

De zes finalisten reizen tot eind maart het land door voor de Halve Finalistentournee. Begin april zijn in Theater Bellevue in Amsterdam de halve finales. Maandag 9 april is in De Kleine Komedie in Amsterdam de finale van het festival.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Waves, het festival van Dorian van Rijsselberghe dat gehouden wordt 19 tot en met 23 juni op het strand bij Paal 17, is een aanwinst voor Texel.Reageren!