Logo texelsecourant.nl

Expositie ‘Gróós As Puus’ bij Nauta Boek

  Cultuur

In de etalage van Nauta Boek in Den Burg is vanaf woensdag 10 januari een expositie te zien met beeldend werk van Artex-cursisten.

Het thema van de expositie is vogels. Cursist ‘Tante Nel’ Kooij was de motivator voor het thema; vogels zijn haar favoriete onderwerp bij het aquarelleren. “Als titel voor de expositie heb ik gekozen voor ‘Gróós As Puus’, Texels voor ‘Zo trots als een pauw’ - dat vond ik zeer toepasselijk”, aldus Artex-docent Maurice Christo van Meijel.

De leerlingen van de Artex KunstKlas (van 10 en 11 jaar oud) hebben gewerkt in een druktechniek en de oudere leerlingen hebben met pastel gewerkt. Volwassen cursisten van de cursus Aquarelleren maakten diverse aquarelschilderijen.

Het werk van de cursisten is t/m zondag 4 februari te bewonderen in de etalage van Nauta Boek.

Geïnspireerd na het bekijken van de werken? Op donderdag 18 januari start een nieuwe cursus Aquarelleren bij Artex - Kunstenschool Texel. Verder start op donderdag 12 april de nieuwe cursus ‘Boeket bloemen tekenen/schilderen’. Deze cursussen worden gegeven door Maurice Christo van Meijel. Interesse? Meld je dan snel aan via de website van Artex of bel met 0222-313 493.

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Waves, het festival van Dorian van Rijsselberghe dat gehouden wordt 19 tot en met 23 juni op het strand bij Paal 17, is een aanwinst voor Texel.Reageren!