Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Loting voor bands Overstag verricht

Cultuur

In De Compagnie in Oudeschild zijn vrijdagavond de bands samengesteld die zaterdag 18 en zaterdag 25 maart 2017 meedoen aan het nieuwe popfestival Overstag.

Op tafel stonden meerdere potten met daarin de namen van de 71 muzikanten die zich voor het festival hadden aangemeld. Door de speling van het lot werden de muzikanten aan elkaar gekoppeld..

Burgemeester Michiel Uitdehaag en wethouder Eric Hercules hadden de eer de eerste band samen te stellen. Dat leidde tot de combinatie Frank van Oosten (drums), Michel Blaauboer (bas), Peter Bongaards (gitaar), Suzan Vlaming (zang), John van der Kuip (begeleiding), Hendrik Jan Trooster (basklarinet) en Toon van Beek (bluesharp). De samenstelling van de andere bands is te zien op de Facebookpagina van Overstag.

De nieuwe bands kregen elk vijf nummers uit de Top 2000 van 2015 toegewezen om tijdens het festival te spelen. De bands hebben volgens de organisatie de vrije hand om die nummers te vormen naar wat voor hen het beste te spelen is.

Wethouder Hercules zegde gisteravond vijfduizend euro toe aan de band die het presteert met een cover of een eigen geschreven nummer landelijk in de top tien van een hitlijst terecht te komen. De loting van de bands werd goed bezocht.

Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 3 uur geleden
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 5 uur geleden
Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 9 uur geleden 27
Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport 11 uur geleden 1
Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 1 mei, 13:53
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 1 mei, 09:00 4
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 30 apr, 22:32