Logo texelsecourant.nl
Op de foto vlnr onder: leerlingen Yentl Tuitman, Michael Maas, Mark Amende, Liloe van de Ree en Sidra Zakrya. Vlnr boven: juryleden Michiel Uitdehaag, Rita Penha en Albert Hoven.
Op de foto vlnr onder: leerlingen Yentl Tuitman, Michael Maas, Mark Amende, Liloe van de Ree en Sidra Zakrya. Vlnr boven: juryleden Michiel Uitdehaag, Rita Penha en Albert Hoven. (Foto: Texelse bibliotheek)

Mark winnaar lokale voorronde voorleeswedstrijd

  Cultuur

Mark Amende van De Fontein in Den Burg is winnaar geworden van de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd die afgelopen maandag plaatsvond in de bibliotheek in Den Burg.

De leerlingen die aan deze voorronde meededen waren de winnaars van de voorleeswedstrijd op hun eigen basisschool. Dit waren Yentl Tuitman (groep 7, Jozefschool), Michael Maas (groep 8, De Bruinvis), Mark Amende (groep 8, De Fontein), Liloe van de Ree (groep 7, Stella Maris) en Sidra Zakrya (groep 8, Thijsseschool).

Een deskundige jury, bestaande uit Albert Hoven, Rita Penha en burgemeester Michiel Uitdehaag, vond dat Mark het mooist en boeiendst voor kon lezen. Mark mag op 14 maart meedoen met de regionale voorronde in Tuitjenhorn.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een dam tussen Schotland en Noorwegen, plus één tussen Frankrijk en Engeland ter bescherming tegen de zeespiegelstijging van enkele meters. Goed plan?Reageren!