Logo texelsecourant.nl
Sinterklaas arriveert in de haven van Oudeschild.
Sinterklaas arriveert in de haven van Oudeschild. (Foto: Job Schepers)

Sinterklaas op komst

  Cultuur

Sinterklaas maakt komende zaterdag 16 november zijn intocht op Texel. Hij begint op de haven van Oudeschild en maakt vervolgens een ronde langs de dorpen op het eiland. Een overzicht van de diverse intochten.

Overzicht intochten op eiland

Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag om half één aan in de haven van Oudeschild aan de kade nabij Brasserie TX. Kinderen kunnen de Sint en zijn gevolg op de kade welkom heten met tekeningen en ze krijgen pepernoten van de Pieten die met de Sint meekomen. De Pietenband zorgt live voor Sinterklaasmuziek op de haven. De Sint wordt welkom geheten door burgemeester Michiel Uitdehaag en presentatrice Janien de Bruijn. De aankomst op de haven duurt tot ongeveer kwart over één/half twee, waarna de intochten in de dorpen volgen.

Den Burg

In Den Burg maakt de Sint, begeleid door KTF, vanaf 14:00 uur een rondtocht door het centrum gevolgd door een ontvangst in het Glazen Paleis. De rondtocht voert langs de Elemert, Parkstraat, Weverstraat, Stenenplaats, Hogerstraat, Gasthuisstraat, De Zes, Burgerhoutstraat, Waalderstraat, Stenenplaats, Binnenburg en eindigt op de Groeneplaats. De Sint arriveert tussen 14:30 en 14:45 uur bij het Glazen Paleis in de Wezentuin waar de Pietenband wederom voor de muziek zorgt. De Sint blijft tot 15:30 uur in het Glazen Paleis, waarna een deel van de Pieten het centrum intrekt om het winkelend publiek te vermaken.

Oosterend

De Sint maakt zaterdag 16 november eveneens zijn intocht in Oosterend. Kinderen en ouders verzamelen om 14:00 uur bij De Bijenkorf waarna gezamenlijk naar het oude brandweerhuisje wordt gelopen om de Sint en zijn Pieten met dans en muziek welkom te heten. Daarna maakt de stoet een ronde door het dorp terug naar De Bijenkorf. Zaterdag 23 november is in De Bijenkorf vanaf 14:30 uur de Pietendag. Er zijn dan diverse activiteiten voor de kinderen, de Pieten rijden met paard en wagen door het dorp en er worden foto's gemaakt.

Oudeschild

In Oudeschild verzamelen kinderen en ouders zich komende zaterdagmiddag - na de intocht op de haven - om 13:45 uur op het parkeerterrein bij EP Voordeelland, waarna ze gezamenlijk met de Sint en zijn Pieten naar dorpshuis 't Skiltje gaan. Daar begint om 14:00 uur het feest voor de kinderen tot en met groep 5. Voor de kinderen van groep 5 tot en met groep 8 is er van 19:30 tot 21:00 een Sinterklaasbingo in 't Skiltje. Kinderen uit groep 5 mogen kiezen tussen het feest in de middag of de bingo in de avond.

De Cocksdorp

Zondag 24 november maakt Sinterklaas om 13:00 uur zijn intocht in De Cocksdorp. Dat gebeurt bij het Eierlandsche Huis.

De Waal

En in De Waal maakt Sinterklaas zondag 24 november om 15:00 uur zijn opwachting in dorpshuis De Wielewaal.

De Koog

Op zaterdag 23 november wordt Sinterklaas om 16.00 uur ontvangen in dorpshuis De Hof.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ben blij dat Texelpop terugkeert.Reageren!