Logo texelsecourant.nl
Blogs

Een fijne kerst, geef gul

  Column

Kerst staat voor de deur, maar Texel zit al een aantal weken tot over zijn oren in de kerstsfeer. Hoe een klein eiland groot kan zijn, blijkt wel uit alle acties die worden georganiseerd voor de zieke Rob Daalder die een flink bedrag nodig heeft voor een behandeling in Los Angeles. 

Het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen zich in zet voor Rob. Net als ikzelf kennen velen van hen Rob waarschijnlijk niet persoonlijk. Rob is het gezicht geworden van Texelse saamhorigheid. Die man heeft geld nodig voor een overduidelijk doel en dus gaan we dat regelen. De vanzelfsprekendheid is ontroerend. De eensgezindheid is niet onopgemerkt gebleven aan de overkant. Het AD, De Telegraaf en Radio 538 besteedden er al aandacht aan. Veronica-dj Giel Beelen stelt in de 24-uursshow van Aron Zeeman en Sil van Heerwaarden een rondleiding beschikbaar bij zijn radiostation. Kortom, bieden maar. 

Zij die geen inspiratie hadden om zelf een actie te kunnen organiseren, hoeven zich niet schuldig te voelen. Er zijn tal van acties waar men kan doneren. Morgen bij een weergaloos feest op De Krim bijvoorbeeld. Ook een deel van de horecaomzet gaat naar Supportrob, dus u weet wat u te doen staat. Texeltours stelt belangeloos zijn bus beschikbaar. Een ticket voor zijn bus kost €5,- en dit gaat helemaal naar de stichting. U komt dus gemakkelijk en veilig van en naar de benefietavond. Het opstapschema vindt u op de site van de Supportrob

Morgenavond geen tijd? Geen man overboord. In Oudeschild wordt vanaf 12:00 uur vis gerookt het goede doel. Smikkelen en smullen op de parkeerplaats voor de Spar. Vanmiddag kunnen we voor Rob hamburgers eten bij slagerij Dros en in op de Steenenplaats in Den Burg wordt morgen tegen een mooie prijsje glühwein geschonken. De netto-opbrengsten zijn eveneens voor Rob. Veel eten en drinken, komt dit jaar dus ten goede aan Rob. Ben je nu net aan het lijnen of lust je geen glühwein? SV de Koog houdt zaterdag in dorpshuis De Hof een bingo (20:00). U raadt al waar de inkomsten naar toe gaan denk ik?

Het wordt lastig om hier alle acties op te noemen. Of de acties nu groot of klein zijn, iedereen lijkt mee te doen. Van ondernemers tot particulieren. Het is voor de krant niet te doen om alle acties bij te houden, al doen we ons best. Op deze link is een overzicht te vinden van alle activiteiten. Het gaat er ook niet om dat alle activiteiten worden genoemd. Het gaat er om dat iedereen mee doet. Ik uitte onlangs mijn vraagtekens over het feit of Texelaars nog wel de barricade opklommen als het nodig was. Dit is vele malen mooier. Dit is een protest pur sang. Het kan niet en het mag niet dat Rob niet geholpen wordt. Dus 'dat gaan we fiksen'. 

Kom je geen activiteit tegen? In diverse winkels gaat een deel van de opbrengst naar Rob, bovendien staan er moneyboxen in tal van zaken. Als iedereen nu iedere keer dat hij of zij een winkel uitloopt, even kijkt hoeveel kleingeld er in de portemonnee zit, en dat daar even in gooit. Dat tikt ook aan. Heeft u nooit kleingeld? Klik dan hier

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden.

Koppiestiêd op Texel
Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!