Matchplaykampioenen Reijers en Kersten
Matchplaykampioenen Reijers en Kersten

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Reijers en Kersten Matchplay kampioenen Golfclub De Texelse

Sport

Gerdi Reijers is voor de derde keer op rij kampioene Matchplay-kampioene geworden van De Texelse Golfclub bij de vrouwen en Antoine Kersten staat bij de mannen op de hoogste trede, een kunstje dat hij ook al een keer in 2015 heeft geflikt.

In dit clubkampioenschap over twee dagen, strijden twaalf mannen en acht vrouwen om de hoogste matchplay-eer en zaterdag vindt de eerste schifting plaats zonder al te grote verrassingen of het moet de winst (1up) zijn van Marijke de Beer op Thea Bakker.

Het is zondag wat het weer betreft een totaal andere dag; Veel wind en naarmate de dag vordert ook nog eens regen. Wat een contrast met zaterdag toen de eerste twee rondes onder bijna zomerse omstandigheden zijn afgewerkt.

De eerste halve finale op zondag tussen Gerdi Reijers en Elda Panoto duurt 13 holes. Het handicapverschil is te groot en Reijers kan energie sparen voor de eindstrijd. Dat kan Lot van Schelt ook. Marijke de Beer heeft last van haar elleboog en geeft na negen holes geblesseerd op. De finale gaat tussen Van Schelt en Reijers, ieder inmiddels twee keer winnaar van dit eerste clubkampioenschap van het jaar; Van Schelt in 2014 en 2016 en Reijers in 2017 en 2018.

Hugo Groothuis, favoriet voor de titel, moet het bij de mannen opnemen tegen Herbert de Geer. De Geer komt al snel op achterstand, vecht zich terug tot all square en beslist de wedstrijd knap in zijn voordeel op 18; 1 up en de favoriet is uitgeschakeld. En als Kevin van Zuilekom met 4/2 verliest van Antoine Kersten is ook de mannenfinale bekend.

Kersten komt in die finale twee down te staan als hij zowel hole 3 en 4 verliest. Die achterstand herstelt hij in de twee daaropvolgende holes en vervolgens gaat de strijd gelijk op totdat De Geer met zijn tweede slag naar de green van hole negen, de bal via het dak van het clubhuis de parkeerplaats opslaat; out of bounds. Een nieuwe poging zet geen zoden aan de dijk en de wedstrijd kantelt. Kersten wint ook de par3 tiende en op de tee van 14 staat hij 4 up. Een waterbal en bogey brengt de spanning iets terug, maar een schitterende chip van Kersten op de par5 vijftiende tot vlak bij de hole en een drie putt van De Geer beslecht het kampioenschap in het voordeel van Kersten; 4/3.

Van Schelt en Reijers zitten dan al in het clubhuis. Reijers, de beste golfster van de club met handicap 4.4 heeft met 5/4 gewonnen. Van Schelt speelt goed, maar Reijers is constanter en dus is zij, terecht, voor de derde keer op rij clubkampioene matchplay.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 14 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45