Logo texelsecourant.nl
Zwemmen in zee.
Zwemmen in zee. (Foto: Jeroen van Hattum)

Flyer gemeente voor veilig zwemmen in zee

De gemeente gaat tips en adviezen verspreiden over zwemmen in zee om te voorkomen dat mensen in de problemen raken.

Er is in het Nederlands, Duits en Engels een flyer opgesteld waarop algemene tips staan en specifieke tips voor zwemmers die in een mui terecht komen. Dat is een sterke stroming richting zee die ontstaat als het laag water wordt.

Algemene tips zijn alleen bij bewaakte stranden te zwemmen, vlaggen in de gaten te houden, nooit alleen te zwemmen, uit de buurt van strekdammen te blijven en om nooit zelf het water in te gaan als iemand in nood is, maar om dan alarm te slaan.


Mensen die in een mui terecht komen, krijgen het advies om niet in paniek te raken en om niet tegen de stroom in te zwemmen. "Laat je meedrijven, spaar je krachten, roep om hulp en zwem naar links of naar rechts als de mui kracht verliest."


De gemeente heeft logiesverstrekkers opgeroepen de flyer te downloaden van de website van de gemeente www.texel.nl/veiligzwemmen en bijvoorbeeld via reserveringsbewijzen onder gasten te verspreiden. De flyers zijn ook verkrijgbaar bij het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg.

Vorig jaar augustus verdronk bij paal 15 nog een Duitse gast nadat hij samen met zijn zoon in een mui terecht was gekomen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!