Logo texelsecourant.nl

Veel reacties op idee verbod plastic flesjes

De oproep van burgemeester Michiel Uitdehaag om eens na te denken over een verbod op de verkoop van plastic flesjes water op Texel heeft een hoop reacties opgeleverd.

Dat heeft de burgemeester op TV NH laten weten. Uitdehaag lanceerde de stelling tijdens een discussie over plastic die tijdens het Europees verkiezingsfestival Democracy Alive werd gehouden.

De burgemeester krijgt relatief veel bijval in zijn oproep. Uit de reacties, onder meer op de Facebookpagina van deze krant, klinkt een roep om sowieso minder spullen in plastic te verpakken en om plastic ook niet zomaar als afval te laten slingeren.  

"Ben afgelopen week aan de Oosterenderweg aan het werk geweest in de bermen. Iedere meter ligt er plastic zoals plakkies shag, flesjes, blikjes, etcetera. Niet best", aldus één van de reageerders. Een andere reactie: "Helemaal mee eens, plastic tassen zouden in dezelfde adem genoemd mogen worden. Een gemiddeld mens heeft geen flauw benul hoeveel plastic er in zee / rivieren ligt."

Er klinkt ook een roep om op Texel meer te gaan werken met watertappunten, gebruik van hervulbare bidons en om eventueel statiegeld op plastic flesjes te gaan heffen. 

Vraag is of de gemeente de bevoegdheid heeft een verbod op de verkoop van plastic flesjes in te stellen: "Je kunt het altijd opnemen in de Algemene Plaatselijke Verordening", aldus burgemeester Uitdehaag op TV NH. "Maar het is veel interessanter om te kijken of we meer watertappunten kunnen aanleggen."

Volgens hem zou het goed zijn om Texel als 'kraanwatervriendelijk' te gaan beschouwen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!