Logo texelsecourant.nl
De OSG aan de Haffelderweg.
De OSG aan de Haffelderweg. (Foto: Jeroen van Hattum)

"Er was eens een kunstweek"

Op de OSG gaat dinsdag 12 maart de kunstweek weer van start. Gedurende deze week volgen alle leerlingen een workshop over bijvoorbeeld dans, theater, muziek, ruimtelijke kunst of techniek. Alle workshops passen binnen het thema 'Er was eens…' en worden georganiseerd door studenten uit het hele land.

De studenten komen maandag naar Texel. Maandagavond wordt er voor de studenten een kennismakingsavond georganiseerd door leerlingen uit 4 vwo. Vanaf dinsdag gaan de workshops van start, op locaties verspreid over het hele eiland. Van theater in Den Hoorn tot zingen in De Waal en van ruimtelijke kunst in Den Burg tot dansen in De Koog. Ook is er een groepje leerlingen dat voor de publiciteit zorgt: De Pers. Zij schrijven artikelen, maken vlogs en foto's en zenden uit op Radio Texel.

De studenten overnachten op Loodsmansduin en gaan dagelijks op de fiets naar hun workshoplocatie. Zonder sponsoring van de TESO, De Krim en Van der Linde zou het niet mogelijk zijn om de kunstweek op deze manier te organiseren.

Na een week vol workshops, is er op vrijdag 15 maart van 09:00 tot 12:00 uur een uitmarkt op school. Hier presenteren alle leerlingen wat zij gedurende de kunstweek hebben gemaakt of gedaan. Het hele eiland is hiervoor uitgenodigd, dus kom zeker een kijkje nemen.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!