Logo texelsecourant.nl
Vlnr dierenartsen Eveline Dijkstra, Maaike Monsma, Alexandra Bogerman en David Tijssen.
Vlnr dierenartsen Eveline Dijkstra, Maaike Monsma, Alexandra Bogerman en David Tijssen. (Foto: Jeroen van Hattum)

Open dag bij Dierenartsenpraktijk Texel

De dierenartsenpraktijk aan de Keesomlaan in Den Burg houdt zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur een open dag.

Bezoekers kunnen onder meer een kijkje nemen in de operatiekamer, de röntgenkamer en de spreekkamers. Dierenartsen Alexandra Bogerman, Maaike Monsma, Eveline Dijkstra en David Tijssen zijn aanwezig, evenals de assistenten.

De dierenartsen willen onder meer laten zien wat ze vandaag de dag allemaal kunnen. David: "In 2002 was je nog een tijd bezig met het ontwikkelen van röntgenfoto's, tegenwoordig schiet je de beelden meteen digitaal door naar een specialist als dat nodig is." Ook op het gebied van echoscopie en bloedonderzoek kunnen tegenwoordig zaken zeer snel worden vastgesteld. "We zijn gewoon trots op wat we allemaal doen en kunnen."

Tijdens de open dag zijn er demonstraties van hondencoach Jos Oosting (om 12:00 en 14:00 uur) en kinderen kunnen zich als dier laten schminken.

Mensen die met de auto komen, krijgen van de dierenartsen het verzoek deze wat verderop bij het gemeentehuis neer te zetten. "Dan houden we hier voor de deur een paar plekken vrij voor spoedgevallen."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!