Logo texelsecourant.nl
Foto: Archief Texelse Courant

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 17 november zet Sinterklaas klokslag 12:30 uur in Oudeschild voet aan wal. De Goedheiligman wordt officieel welkom geheten door burgemeester Michel Uitdehaag.

Na de officiële ontvangst door de burgemeester neemt Sinterklaas ruim de tijd om handjes te schudden. En halen Pieten natuurlijk knotsgekke capriolen uit.

Sinterklaas en zijn gevolg arriveren om 14:00 uur in Den Burg voor een rondgang langs de Elemert, Parkstraat, Weverstraat, Stenenplaats, Hogerstraat, Gasthuisstraat, De Zes, Burgerhoutstraat, Waalderstraat, Stenenplaats, Binnenburg en de Groeneplaats. Aansluitend is de Sint vanaf ongeveer 14:30 uur in het Glazen Paleis in de Wezentuin. Daar wordt een 'Sinterklaas-catwalk' ingericht, zodat de Sint en zijn Pieten de ruimte hebben om rond te lopen. Het programma is om 15:30 uur afgelopen.

Voor een compleet overzicht van de intocht van Sinterklaas op Texel in de Texelse Courant van vrijdag verzoekt de redactie aan organisaties in de verschillende dorpen de programma's op te sturen naar redactie@texelsecourant.nl. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!