Logo texelsecourant.nl
Boris.
Boris. (Foto: Job Schepers)

Uitgebreid programma op late dierendag in Glazen Paleis

In het kader van Werelddierendag (4 oktober) houdt de Boris Foundation op zaterdag 6 oktober in het Glazen Paleis in Den Burg een informele, creatieve en gezellige dierendag om iedereen (en vooral de jeugd) bewust te maken van het grote milieuprobleem dat plastic geworden is.

De Boris Foundation, opgericht vanwege de strijd tegen plastic afval in zee en op land, werkt samen met de internationale Plastic Soup Foundation. De stichting is vernoemd naar landschildpad Boris, de hoofdpersoon in het boekje, dat Pieternel Geurtz geschreven heef. Vanaf 11:00 uur zijn er allerlei activiteiten waaronder workshops voor de jeugd, presentaties en een informatietafel. Aan deze dag zullen diverse mensen meewerken, zoals de dinosaurus-deskundige Femke Holwerda, die aansluitend aan de opening door wethouder Hennie Huisman, een kort praatje zal houden over het uitsterven van dino's en de bedreiging van hun nazaten (de vogels) door plastic in zee. Ecomare-bioloog Pierre Bonnet zal ook een voordracht houden over de slachtoffers van de plastic soep en NIOZ-wetenschapster Kiki Dethmers zal een presentatie geven over de consequenties van plastic soep voor de zeeschildpadden.

Greenbaglady Texel zal aanwezig zijn om stoffen tasjes van tweedehands textiel -in plaats van plastic- te promoten en Sytske Dijksen zal haar bekende "jutsels" tonen die veelal gemaakt zijn van gejutte plastic afval en ballonrestjes op het strand. Ook Jeanine Robberse zal wat figuren en objecten laten zien die ze maakt met behulp van jutkunst. Rebecca Geskus van Texels Vilt zal laten zien wat je met schapenwol kunt doen en Christine Paardekam van "Geknipt voor jou" geeft niet alleen een demonstratie spinnen, maar zal ook aandacht geven aan het recyclen van textiel. Evalien Smit van Hondenmassage Texel zal in het park demonstraties geven, bijvoorbeeld hoe een hond door een massage lekker ontspannen wordt; ze neemt ook dummy honden mee om voorbeelden te laten zien. Aanmelden kan via boristexel@outlook.com.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!