Logo texelsecourant.nl
Hannes Eelman, Jasper Koertse en Axel Groszpietsch
Hannes Eelman, Jasper Koertse en Axel Groszpietsch (Foto: Job Schepers)

Duurzaam festival bij Strandpaviljoen Twaalf

22 september, het lijkt nog ver weg. Toch hebben Hannes Eelman, Jasper Koertse en Axel Groszpietsch die dit jaar beginnen aan vwo 6 deze datum dik omcirkeld. Dan organiseren zij namelijk het festival The Endless Summer, een gezellig festival bij Strandaviljoen Twaalf waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Ondanks dat het vakantie is, zijn de mannen gewoon met school bezig. Het festival is hun invulling van het profielwerkstuk. "We hadden eerst als onderwerp de 'donuteconomie' - het beeld dat econome Kate Raworth gebruikte als synoniem voor een nieuwe circulaire economie. Onze economische activiteiten zouden niet uit de bocht moeten vliegen, maar groeien binnen grenzen, in een ideale cirkel red), maar we wilden echt iets doen, iets ondernemen", vertelt Hannes.

Het recept: Texelse acts, het paviljoen met de zee op de achtergrond als decor en vooral aandacht voor een schoon milieu. "Er wordt het hele festival geen afval geproduceerd. Er worden afbreekbare bekers gebruikt die in de aanwezige composteermachine kunnen. Aan het einde van het festival kunnen de bezoekers een - papieren - zak met compost mee naar huis krijgen om te gebruiken in hun tuin. Er worden veel festivals georganiseerd. Wij willen een stuk bewustwording creëren dat dit ook kan zonder 'plastic soep', bij ons festival wordt alles gerecycled. We gaan ook andere organisaties van festivals uitnodigen om dit te laten zien", vervolgt Axel.

De keuze voor de locatie is een logische. Alle drie de heren werken bij het paviljoen van Steven van Vliet. "Hij helpt ons waar het kan als wij het vragen, maar laat ons vooral veel zelf doen en dat vertrouwen is leuk. Hij zei 'regel het maar'. Er komt nog veel kijken bij het organiseren van een festival, daar zijn we al wel achter gekomen", vertelt Jasper lachend.

Kaarten voor het festival gaan €7,50 kosten. De opbrengsten komen ten goede aan de Plastic Soup Foundation, een organisatie die zich inzet tegen plastic verontreiniging in de zeeën wereldwijd. De exacte verkooppunten worden nog bekendgemaakt, dit geldt ook voor de line-up. De ontwikkelingen zijn onder meer te volgen via de Facebookpagina van het evenement The Endless Summer Festival.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!