ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH kansloos tegen Geel Zwart'30

Algemeen

Na enkele eervolle nederlagen met een klein verschil te hebben geleden was ZDH zondag weer eens volledig kansloos. In 't Zand werd het 10-1 voor thuisploeg Geel Zwart'30.

ZDH wilde net als in de vorige duels 'vanuit de organisatie' spelen en de gastheren het aanvallen onmogelijk maken. In de laatste drie wedstrijden leverde dit geen punten op, maar kreeg de formatie van trainers Ruud Wassenaar en Nico Kremer slechts vijf goals tegen. Maar in 't Zand ging het al binnen een kwartier mis. Uit een hoge voorzet kopte aanvoerder Lex Tas bij de tweede paal tegendraads binnen.

In het tweede kwartier werd het er niet beter op. Bij een glijpartij raakte verdediger Guido Boogaard de bal met de hand. Het kostte hem een gele kaart en een strafschop. Penaltykiller Daniël Bakker – hij houdt er één op de drie tegen – werd door Sam Dekker vakkundig de verkeerde hoek ingestuurd: 2-0. Daarna ging het hard met twee treffers binnen een minuut van Joeri van Klink. Daar stelde ZDH weinig tegenover. Het lukte de ploeg niet om de ruimtes klein te houden en de Hoornder aanvallen werden door Geel Zwart al buiten het strafschopgebied onschadelijk gemaakt. Op slag van rust tikte Tas een voorzet binnen: 5-1.

Na rust deed de thuisploeg het rustiger aan. Bij ZDH verving Joost Boekel Kees Lap. Na een uur maakte Van Klink zijn derde doelpunt van de middag. Pas daarna kon ZDH iets terug doen. Een voorzet van Guido Westdorp werd door rechtsback Wessel Ruijgrok achter zijn eigen doelman gekopt: 6-1.

In het vervolg kregen de Zwaluwen nog enkele mogelijkheden, maar in het laatste kwartier ging Geel Zwart nog even 'los'. Tas scoorde zijn derde, vierde en vijfde van de wedstrijd, met eenmaal een balletje achter zijn standbeen. Ron Baltus schoot een afvallende bal uit een corner hard in de kruising. Het resulteerde in een voor ZDH beschamende 10-1 eindstand.

Geluk bij een ongeluk was dat concurrent Vesdo ook verloor, met 2-1 van De Koog, waardoor de marge met de nummer laatst van de ranglijst vijf punten blijft. Maar ZDH zal uit een ander vaatje moeten tappen en ook mentaal een stuk weerbaarder moeten worden om in de vierde klasse te kunnen overleven. Komende zondag komt DWOW op bezoek. Opnieuw een zware tegenstander. In Wieringerwerf werd het in december 10-0.