Dolly de Wit en Carla Jager scoren vijf marsen in drie spellen
Dolly de Wit en Carla Jager scoren vijf marsen in drie spellen

Dit artikel is geschreven door
Klaverjassen Bethel

Gezellig Klaverjassen in Eierland.

Dolly de Wit en Carla Jager winnen met 5 marsen in Bethel

Algemeen

Liefst vijf marsen noteerden Carla Jager en Dollty de Wit tijdens de elfde klaverjas drive in buurthuis Bethel. Daarmee behaalde het koppel een score van 5055 uit drie spellen en legden zij beslag op de eerste plaats. Joop Moerbeek en Marius Smit werden tweede met 4873. Op slechts 30 punten afstand grepen Bert Nederlof en Pieter van der Woude de derde plaats.

Organisator Aad Blom had vijf gelegenheidskoppels opgesteld om met tien koppels een spannende en volwaardige drive te creëren. De verbazing was groot toen bleek dat juist de gelegenheidskoppels erg sterk voor de dag kwamen. Zo lieten Dolly de Wit en Carla Jager er geen twijfel over bestaan, wie de winnaar van de elfde ronde zou worden. Met vijf marsen troefden zij iedereen af en werd de volle winst binnen gehaald. Joop Moerbeek had voor zijn tegenstanders en zijn maat Marius Smit vele verrassingen in petto. De verwarring was optimaal, waardoor Moerbeek de belangrijkste slagen in het spel binnen wist te halen. Smit was erg flexibel en paste zich aan de speelstijl van Moerbeek aan, waardoor het koppel de tweede plaats veilig stelde. Bert Nederlof en Pieter van der Woude kenden geen problemen en stevenden met 4843 punten uit drie spellen op de derde plaats af. Els de Ridder en Jan Schaap hadden dit keer een mindere avond, waardoor hun sterke tweede plaats op de algemene ranglijst iets terug liep met de hete adem van Kees en Trinet Hin in hun nek. To de Maesschalck en Frans Bik voeren de ranglijst aan met een lichte voorsprong en nog twee speelmaanden voor de boeg. De volgende drive vindt plaats op donderdag 22 maart, aanvang 19.45 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 19 uur geleden
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen gisteren 4
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 30 apr, 22:32
De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 30 apr, 20:00 1
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 30 apr, 10:30
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 30 apr, 08:00 7
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 29 apr, 13:45 14