Ondertekening van het convenant over Planet De Koog in november 2017.
Ondertekening van het convenant over Planet De Koog in november 2017. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Veel interesse voor bijdrageregeling De Koog

Algemeen

Ruim twintig ondernemers uit De Koog hebben tot op heden interesse getoond om dit jaar te investeren in de uitstraling van hun panden, serres en terrassen. Zij kunnen aanspraak maken op een bijdrageregeling vanuit de gemeente. De gemeente meldt verder dat er extra inzet komt op handhaving op het vastgestelde wensbeeld. 

Op 1 november 2017 is de gemeentelijke bijdrageregeling voor investeringen van start gegaan voor de verbetering van de uitstraling in het centrum van De Koog. Ruim twintig ondernemers uit De Koog hebben inmiddels interesse getoond om dit jaar te investeren in de uitstraling van hun panden, serres en terrassen. De plannen zijn heel divers en bevinden zich in verschillende stadia, van een eerste idee tot concrete ontwerpen of lopende vergunningaanvragen. Voor eigenaren en huurders van horeca en detailhandel die zich nog niet gemeld hebben is het advies: wees er snel bij voor een investeringsbijdrage van maximaal €10.000,-. Naast deze regeling heeft de gemeente voorbereidingen getroffen om de handhaving op te starten op basis van het afgelopen november vastgestelde wensbeeld. Beide trajecten hebben als doel een zichtbare verbetering van de uitstraling van het toeristisch centrum van Texel.  

Wensbeeld Centrum De Koog
In november 2017 stelden vertegenwoordigers van TOP Texel, Ondernemersvereniging Koog aan Zee, Verenigde Exploitanten, Dorpscommissie en de gemeente Texel het wensbeeld vast voor serres, terrassen, reclame en openbare ruimte. Dit in het kader van Planet De Koog dat als doel heeft om de uitstraling van het hart van De Koog een impuls te geven. Het wensbeeld is:  Het centrum van De Koog is hét bruisende hart van Texel met open terrassen waarbij gasten voldoende beschermd zijn tegen zeewind. De serres, overkappingen en terrassen zijn gemaakt van kwalitatief goede materialen en vakkundig afgewerkt en de reclame is ingetogen. Het complete document met het wensbeeld is via onderstaande link te openen.

Volgende week worden verschillende panden aangeschreven door de gemeente in het kader van handhaving. Met de huurders en eigenaren van deze panden is nog geen contact geweest over de bijdrageregeling. In de brieven wordt specifiek per pand aangegeven waar de huidige situatie nog niet voldoet aan het wensbeeld. Het doel is dat ook bij deze panden dit jaar een kwaliteitsverbetering in de uitstraling wordt gerealiseerd.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 12 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45