Emmie Monster trapt zaterdag het nieuwe seizoen van Emmies ijs af.
Emmie Monster trapt zaterdag het nieuwe seizoen van Emmies ijs af. Foto: Emmies ijs

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Emmies ijs opent seizoen met ijsfeest bij De Waddel

Algemeen

Emmie Monster van Emmies ijs trapt het nieuwe seizoen zaterdag af met een heus ijsfeest op schapenboerderij De Waddel. Ook wordt tijdens het ijsfeest het nieuwe kaasseizoen van De Waddel gevierd. Behalve proeven van bekende en nieuwe smaken van het ambachtelijke schapenmelkijs en de jongste schapenkaas, worden er voor bezoekers leuke activiteiten georganiseerd. Zo kan een kijkje genomen worden in de kaas- en ijsmakerij, presenteert Voedselbos Texel zich en kunnen kinderen knutselen en een leuke speurtocht doen.

Emmie werkt al dertien  jaar op schapenboerderij De Waddel en besloot drie jaar geleden ijs te maken van schapenmelk. Onder begeleiding van Willem ‘Parel’ Roeper leert ze alle fijne kneepjes van het vak en ontstond Emmies ijs. “Ik kan niet wachten om het nieuwe ijsseizoen met alle Texel- en ijsliefhebbers te vieren.”

De Texelse maakt het schapenmelkijs met melk van de schapen van De Waddel. “Ik vind het een mooie gedachte dat je met het eten van een ijsje bijdraagt aan het in stand houden van het Texelse cultuurlandschap: ik koop melk in van De Waddel, De Waddel zet zich in voor het landschap in het Hoge-Berggebied.” Afgelopen jaren stond Emmie regelmatig met haar ijs op de zomermarkt. “Regelmatig wilden mensen graag éérst proeven. Dat snap ik wel: vaak is er de associatie dat het naar schapenmelk smaakt. Terwijl dat niet altijd het geval is. Schapenmelk is vetter dan koemelk, waardoor het ijs juist romiger wordt. Ik vind het veel lekkerder!” 

Emmies ijs is verkrijgbaar in de vaste smaken aardbei (met aardbeien van Voedselbos Texel), vanille en duindoorn, maar experimenteert ook regelmatig met nieuwe Texelse smaken. Zo is Emmie trots op de seizoensgebonden vlierbloesem- en bramensmaak. ‘’In elk bolletje moet je een stukje Texel kunnen proeven.’’ Het ijs is in bakjes verkrijgbaar bij diverse Texelse winkels.

Het ijsfeest op De Waddel is zaterdag van 13:30 tot 16:00 uur. Voor de ijs- en kaasliefhebbers die alles willen proeven is het ‘Proeverijsje’ in het leven geroepen. Met deze knipkaart kan je voor € 5,- maar liefst vier smaken ijs proeven en kaas en worst van De Waddel. 

Let op: parkeren is niet mogelijk, dus kom op de fiets! Wie toch met de auto wil komen, kan parkeren bij de Georgische begraafplaats (te voet doorsteken via het tuunwallenpad tussen Zuid-Haffel en Westergeest). Meer op facebook.com/emmiesijs

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 18 uur geleden 36
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 19 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53