Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Markant huis in BinnensteBuiten

Algemeen

In het TV-programma BinnensteBuiten komen bijzondere huizen voorbij. In de uitzending van komende maandagavond 22 april zet Texelaar Mariska Kooijmans-Coutinho de deur open van haar huis aan de Amaliaweg. 

Mariska woont er sinds 2020. De voormalige bungalow in de Prins Hendrikpolder is van binnen en van buiten ingrijpend onder handen genomen door bouwer en ‘diversionist’ Jaap Kooger. 

Zo bekleedde hij onder meer de buitenmuur met hout. Geen nieuw hout, maar afkomstig van voormalige meerpalen. Meer is te zien in de uitzending die op 22 april vanaf 19:00 uur wordt uitgezonden op NPO 2.

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 19 uur geleden 37
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 20 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53