In de laatste ronde in Flamanville moedigt haar trainer Tom de Kort Denise nog even extra aan.
In de laatste ronde in Flamanville moedigt haar trainer Tom de Kort Denise nog even extra aan. Foto: Sporza

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Goed weekend voor Denise Betsema

Algemeen

De stijgende lijn in haar prestaties, die vorig weekend al zichtbaar was, heeft veldrijdster Denise Betsema afgelopen weekend door kunnen zetten. In Boom (B) werd ze zaterdag zesde en tijdens de wedstrijd om de wereldbeker in Flamanville (Fr.) legde ze zelfs beslag op de vierde plek.

Waar ze vaak wat moeite heeft om snel weg te komen bij de start kon ze daarbij de schade dit weekend goed beperken. Ze kon met wat geluk om een paar valpartijen heen sturen en reed daardoor in beide wedstrijden al binnen een halve ronde vooraan mee. Dat ze niet lang hoeft te achtervolgen scheelt haar veel energie die ze nu goed kon gebruiken in het vervolg van de wedstrijd. In tegenstelling tot zondag stonden in Boom de superfavorieten Fem van Empel en Puck Pieterse wel aan de start. Met name van Empel domineert tot nu toe het veldrijden bij de dames elite. Zelfs wielertalent van het jaar Pieterse kon haar zaterdag niet volgen. Daarachter was er een strijd tussen meerdere rensters die in aanmerking kwamen voor de derde plek op het podium. Uiteindelijk trok daarvoor Annemarie Worst aan het langste eind en in de slotfase moest Denise ook Inge van der Heijden en Aniek van Alphen nog voor laten gaan. Maar een dag later rond het kasteel van Flamanville waren die posities omgedraaid en wist Denise deze drie concurrentes wel achter zich te laten. Ze finishte als vierde achter winnares Lucinda Brand, de Luxemburgse Marie Schreiber en haar jonge ploeggenote Leonie Bentvelt die verrassend derde werd. 

Het zal Denise goed doen dat ze zich weer vooraan in het veld heeft kunnen tonen en het zal haar moraal geven voor de drukke periode met veel wedstrijden die nu aanbreekt. Net als veel van haar concurrentes gaat Denise de komende week op trainingsstage en zal dus komend weekend niet aan de start staan. Haar eerstvolgende twee wedstrijden zijn zaterdag 16 december in Herentals (X2O trofee) en zondag 17 december in Namen (Wereldbeker).

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 1 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 4 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 20 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7