In de laatste ronde in Flamanville moedigt haar trainer Tom de Kort Denise nog even extra aan.
In de laatste ronde in Flamanville moedigt haar trainer Tom de Kort Denise nog even extra aan. Foto: Sporza

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Goed weekend voor Denise Betsema

Algemeen

De stijgende lijn in haar prestaties, die vorig weekend al zichtbaar was, heeft veldrijdster Denise Betsema afgelopen weekend door kunnen zetten. In Boom (B) werd ze zaterdag zesde en tijdens de wedstrijd om de wereldbeker in Flamanville (Fr.) legde ze zelfs beslag op de vierde plek.

Waar ze vaak wat moeite heeft om snel weg te komen bij de start kon ze daarbij de schade dit weekend goed beperken. Ze kon met wat geluk om een paar valpartijen heen sturen en reed daardoor in beide wedstrijden al binnen een halve ronde vooraan mee. Dat ze niet lang hoeft te achtervolgen scheelt haar veel energie die ze nu goed kon gebruiken in het vervolg van de wedstrijd. In tegenstelling tot zondag stonden in Boom de superfavorieten Fem van Empel en Puck Pieterse wel aan de start. Met name van Empel domineert tot nu toe het veldrijden bij de dames elite. Zelfs wielertalent van het jaar Pieterse kon haar zaterdag niet volgen. Daarachter was er een strijd tussen meerdere rensters die in aanmerking kwamen voor de derde plek op het podium. Uiteindelijk trok daarvoor Annemarie Worst aan het langste eind en in de slotfase moest Denise ook Inge van der Heijden en Aniek van Alphen nog voor laten gaan. Maar een dag later rond het kasteel van Flamanville waren die posities omgedraaid en wist Denise deze drie concurrentes wel achter zich te laten. Ze finishte als vierde achter winnares Lucinda Brand, de Luxemburgse Marie Schreiber en haar jonge ploeggenote Leonie Bentvelt die verrassend derde werd. 

Het zal Denise goed doen dat ze zich weer vooraan in het veld heeft kunnen tonen en het zal haar moraal geven voor de drukke periode met veel wedstrijden die nu aanbreekt. Net als veel van haar concurrentes gaat Denise de komende week op trainingsstage en zal dus komend weekend niet aan de start staan. Haar eerstvolgende twee wedstrijden zijn zaterdag 16 december in Herentals (X2O trofee) en zondag 17 december in Namen (Wereldbeker).

Henk Cornelissen.
Texel deze Week 29 februari 2024 Algemeen 2 uur geleden
Het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg.
Inloop gemeentehuis voor vragen over WOZ Algemeen 8 uur geleden
Zonsopkomst boven het wad bij De Cocksdorp.
Opwarming Waddenzee op NPO 2 bij Focus Algemeen 11 uur geleden
Natuurcoach Erika Waaijer in de duinen.
Mooi, Gezond & in Balans Wandelcoach Erika: De natuur als spiegel Advertorials 14 uur geleden 1
Pieter en Natalja in de zaak aan de Brink in De Koog.
Fietsverhuur De Koog breidt breed assortiment uit Algemeen 28 feb, 16:00 13
V.l.n.r.: Ruben, John, Sander, Betsie en José.
Zaterdag 2 maar in de TXL Sporthal Fietsbeurs voor jong en oud: veiligheid voorop Advertorials 28 feb, 07:28 3
Afbeelding
Boekjes en Brabbels in de bibliotheek Algemeen 27 feb, 18:55
Yvonne Zomerdijk: In Bloei (2024) in Galerie Posthuys
Niet alleen de natuur op Texel ontwaakt, ook de kunstenaars van Galerie Posthuys presenteren zich in volle kleurkracht. In Bloei Cultuur 27 feb, 17:31 1